2019-01-22 18:57


Guvernul va negocia cu OMV Petrom suprataxarea profiturilor excepţionale

 |  15:49
Guvernul va negocia cu OMV Petrom suprataxarea profiturilor excepţionale

Guvernul este hotărât să taxeze partea excepţională a profiturilor obţinute de companiile de energie şi gaze în urma liberalizării tarifelor, iar autorităţile trebuie să negocieze cu OMV pentru a stabili cel mai bun moment de introducere a acestor taxe, a declarat Florin Georgescu pentu Bloomberg. 

"Autorităţile române trebuie să negocieze cu OMV pentru a stabili când ar fi cel mai bun moment pentru implementarea acestei legi: la începutul lui 2013 sau în a doua jumătate a anului viitor", a afirmat ministrul Finanţelor într-un interviu acordat Bloomberg, notează economica.net.

Directorul general al OMV, Gerhard Roiss, a declarat recent pentru Ziarul Financiar că investiţiile OMV Petrom vor depinde de "stabilitatea fiscală şi reglementări". El a avertizat că orice schimbare în acest sens va afecta investiţiile Petrom.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că va efectua, la 18 iunie, o vizită oficială în Austria, ocazie cu care va discuta cu reprezentanţi ai companiilor austriece din domeniul gazelor şi petrolului cu investiţii în România, inclusiv despre calendarul liberalizării preţului la gazele naturale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-09-10

TAGURI: Florin Georgescu, taxare profituri OMV Petrom, Victor Ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...