2019-03-18 18:08


Guvernul va rata ţinta de deficit bugetar

 |  17:37
Guvernul va rata ţinta de deficit bugetar
Guvernul va rataţinta de deficit bugetar de 4,4% pentru acest an, convenită cu Fondul MonetarInternaţional, existând o probabilitate ridicată de "derapajefiscale", înaintea alegerilor parlamentare din anul următor, estimeazăanaliştii băncii elene Piraeus Bank.

Bancase aşteaptă ca Guvernul să ajungă la un deficit bugetar de 5,5% în acest an. "Guvernulvizează un deficit de 4,4% din PIB în acest an, faţă de 6,5% anul trecut.Considerăm că bugetul va înregistra un deficit de 5,5% din PIB în 2011,deoarece există o probabilitate ridicată de instabilitate politică şi derapajefiscale înaintea alegerilor parlamentare programate pentru anul următor",se arată în raport.

Bugetulgeneral consolidat a înregistrat un deficit de 7,42 miliarde de lei la finelelunii mai,ceea ce reprezintă 1,36% din PIB.

Pentruacest an, Piraeus anticipează o creştere economică de 1,4% pentru România,susţinută de îmbunătăţirea investiţiilor şi exporturilor, în timp ce consumulva avea o contribuţie mai redusă. "Recuperarea economică este susţinutămai mult de evoluţia pozitivă a investiţiilor şi exporturilor, în timp ceconsumul va avea o contribuţie mai redusă. Considerăm că încredereainvestitorilor internaţionali este legată puternic de ritmul recuperăriieconomice. Încrederea investitorilor se va îmbunătăţi semnificativ dacărecuperarea va deveni mai amplă şi se va accelera", notează analiştiiPiraeus, citaţi de Mediafax.

Totodată,deficitulde cont curent se va accelera până la sfârşitul anului la 7,6%, de la 4,3% anultrecut, întrucât revenirea economiei va sprijini cererea de bunuri din import,potrivit raportului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...