2017-01-19 21:26

ECONOMIE


Guvernul va trebui să susţină dezvoltarea băncii, care deocamdată nu se va privatiza. Gheţea: “CEC Bank are nevoie de o majorare substanţială de capital”

 |  19:13
Guvernul va trebui să susţină dezvoltarea băncii, care deocamdată nu se va privatiza. Gheţea: “CEC Bank are nevoie de o majorare substanţială de capital”

CEC Bank are nevoie de o majoraresubstanţială de capital, indiferent sub ce formă, pentru a se menţine în pas cupiaţa bancară şi realizarea investiţiilor necesare următoarei etape de dezvoltare,a declarat preşedintele CEC, Radu Gheţea. "Indiferent de modul în care seva realiza, CEC are nevoie de majorare de capital. Dacă se doreşte ca banca săaibă în continuare un cuvânt de spus în sistem, atunci va trebui majoratcapitalul. Deocamdată avem posibilitatea să mai capitalizăm profiturile dinurmătorii doi ani. În strategia 2007-2011 s-a stabilit o majorare de capital cu2,4 miliarde de lei. Cu profitul încorporat aferent lui 2010 ajungem, probabil,undeva în jur de 400 de milioane de lei majorări de capital, dar fără baninoi", a spus Gheţea, citat de Mediafax.

Banca, deţinută integral de stat, şi-amajorat capitalul social cu 344 de milioane de lei prin încorporarea parţială aprofiturilor din ultimii trei ani, ajungând la aproximativ un miliard de lei. Anultrecut, capitalul CEC a fost majorat cu 45 de milioane lei din profitul pe2009. Şeful CEC Bank a mai arătat că banca a obţinut anul trecut un profitcomparabil cu cel din 2009, când a raportat un câştig brut de 50 de milioane delei. În opinia lui Gheţea, a fost îndeplinit obiectivul principal al strategiei2007-2011, respectiv transformarea Casei de Economii şi Consemnaţiuni într-obancă universală. Preşedintele CEC Bank a exemplificat că una dintre acţiunilecare ar urma în mod natural la nivelul băncii, implementarea unui sisteminformatic performant, a fost amânată tocmai pentru a nu afecta capitalurilebăncii. "N-am făcut trecerea la un nou sistem informatic tocmai pentru căeste o investiţie consistentă şi nu voiam să afectăm capitalurile. Sistemulinformatic este unul dintre obiectivele pe care trebuie să le abordăm înperioada următoare, dar depinde şi de majorarea capitalului social", acontinuat Gheţea. El a arătat că din totalul de aproape 1.200 de sucursale aufost reamenajate şi modernizate peste 700 de unităţi. Săptămâna trecută,premierul Emil Boc, întrebat de jurnalişti dacă se intenţionează vânzarea altorpachete majoritare de acţiuni alături de cel deţinut de stat la CFR Marfă, adeclarat că Guvernul nu susţine privatizarea CEC Bank. "Ce pot să vă spuncu siguranţă este că nu susţin privatizarea CEC. Vreau să fiu explicit peaceastă temă", a afirmat Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image