2017-01-23 14:56


Guvernul vrea să se împrumute 16 miliarde de lei în trei luni

 |  14:03
Guvernul vrea să se împrumute 16 miliarde de lei în trei luni

Ministerul Finanţelor Publice (MFP)vrea să împrumute, în primul trimestru din 2012, 14 - 16 miliarde de lei, prin intermediul emisiunilor de titluri de stat pe piaţa internă.

"În anul 2012, volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi lansate de Ministerul Finanţelor Publice pe piaţa internă prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 1,9% din PIB, care urmează să fie finanţat în proporţie de circa 50% de pe piaţa internă, precum şi de nivelul refinanţărilor de titluri de stat scadente în anul 2012, care este în sumă de 52,4 miliarde lei pentru portofoliul actual de titluri de stat", precizează un anunţ publicat pe site-ul MFP.

De asemenea, MFP are în vedere atragerea de resurse financiare de pe pieţele internaţionale de capital "în funcţie de evoluţiile şi de oportunităţile oferite de aceste pieţe".

Pe piaţa internă vor fi emise certificate de trezorerie cu discount cu scadenţe de 6 luni şi un an, se vor redeschide emisiunile de obligaţiuni de stat de tip benchmark cu maturităţi iniţiale de 2, 3, 5 şi 10 ani şi se vor lansa emisiuni noi de obligaţiuni de stat de tip benchmark în scopul extinderii maturităţilor şi consolidării curbei randamentelor, în funcţie de apetitul participanţilor în piaţă.

Pentru certificatele de trezorerie, licitaţiile vor fi organizate de patru ori pe lună, iar pentru obligaţiunile de stat de tip benchmark, licitaţiile vor fi organizate în prima şi a treia săptămână a lunii. În funcţie de disponibilitatea pieţei, redeschiderea obligaţiunilor de stat cu maturitatea de 10 ani se va organiza cu o frecvenţă trimestrială, potrivit anunţului ministerului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-01

TAGURI: Ministerul_Finantelor_Publice, titluri_de_stat, imprumut, 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image