2017-01-20 14:01

ECONOMIE


Hackerii care au atacat Visa şi MasterCard au pus ochii pe FMI

 |  17:10
Hackerii care au atacat Visa şi MasterCard au pus ochii pe FMI
Hackerii din cadrulorganizaţiei Anonymous au făcut apel la un ataconlineîmpotrivaFondului Monetar Internaţional, pentru a protesta faţă de restricţiile severeimpuse Greciei în cadrul programului său de redresare financiară.

Unmesaj postat pe Twitter de Anonymous Operations, utilizând ca subiectOperaţiunea Grecia, a făcut apel la abonaţi să consulte în masă site-ul FMI,aparent într-o tentativă de a bloca site-ul. Organizaţia nu a precizat însă lace oră ar uma să înceapă acest atac, denumit "negarea serviciului"(denial-of-service, DoS).

Mesajulfăcea o trimitere către un site care critică programul de austeritate impusGreciei, legat de acordarea ajutorului în valoare de 110 miliarde de dolaripromis de Uniunea Europeană şi FMI.

Fondula dat asigurări că a luat măsuri pentru a împiedica blocarea site-ului său."Suntem la curent cu ameninţarea şi am luat măsuri adecvate", adeclarat Bill Murray, un purtător de cuvânt al FMI.

Printreţintele precedente ale grupului de hackeri se află fostul guvern egiptean, guvernulitalian, Iranul şi societăţi care au exclus site-ul WikiLeaks din serviciilelor, precum grupurile financiare Visa şi MasterCard.

Îngeneral, în cursul unui atac de negare a serviciului, un număr mare decalculatoare sunt programate să intre simultan pe un site de internet, blocândserverele acestuia, încetinind accesul la site sau scoţându-l complet dinfuncţiune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image