2016-10-21 12:12

ECONOMIE


Hidrocentrale pe Dunăre cu bulgarii

 |  18:20
Hidrocentrale pe Dunăre cu bulgarii

Guvernul se pregăteşte pentru aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din România şi Ministerul Economiei, Energiei şi Turismului din Bulgaria privind acţiunile pregătitoare pentru amenajări hidroelectrice pe fluviul Dunărea, semnat la Bucureşti pe 12 octombrie 2011. Potrivit proiectului de HG, Memorandumul are rolul de a identifica posibilităţile de construcţie a unor amenajări hidroenergetice pe Dunăre.

În vară, ministrul bulgar al economiei a anunţat, după o întâlnire cu omologul său român, posibilitatea de a fi construite două hidrocentrale pe Dunăre, la Turnu Magurele - Nikopole şi Călăraşi - Silistra. Specialişti în hidroenergetică au afirmat, recent, că o astfel de investiţie nu ar fi profitabilă pentru România, mai ales că ar afecta chiar şi hidrocentrala de la Islaz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-09

TAGURI: hidrocentrale, Dunare, Bulgaria, Turnu_Magurele, CalarasiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Firea mai scoate de la naftalină un proiect nerealist: hidrocentrale pe Canalul București-Dunăre De câte ori are ocazia, Gabriela Firea propune proiecte mai vechi sau mai noi, niciuna marcă... 03 Oct 2016 | (3)
Președintele PSD Călărași a murit la doar 42 de ani Președintele organizației județene a PSD Călărași a decedat azi la doar 42 de ani. Dan Eugen... 12 Oct 2016 | (0)