2019-01-19 00:10


Hidroelectrica vrea să PRELUNGEASCĂ acordul privind listarea la bursă, semnat cu Morgan Stanley şi Raiffeisen

 |  14:01
Hidroelectrica vrea să PRELUNGEASCĂ acordul privind listarea la bursă, semnat cu Morgan Stanley şi Raiffeisen

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, vrea să prelungească, până cel târziu la 7 august 2019, scrisoarea de angajament semnată cu consorţiul format din Morgan Stanley şi Raiffeisen Capital & Investment referitor la intermedierea procesului de listare la bursă a companiei.

Subiectul urmează să fie aprobat în şedinţa acţionarilor din 6 august.

”Aprobarea încheierii Actului Adiţional nr. 7 la Scrisoarea de Angajament semnată în data de 7 februarie 2014 de Sindicatul de Intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc şi Raiffeisen Capital&Investment SA şi Hidroelectrica SA în firma şi conţinutul propus de Sindicatul de Intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc şi Raiffeisen Capital&Investment SA, respectiv prelungirea valabilităţii Scrisorii de Angajament până la finalizarea Ofertei Publice Primare, dar nu mai târziu de 7 august 2019”, arată subiectul din convocatorul publicat pe site-ul societăţii de stat.

În luna octombrie a anului trecut, fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, spunea că a modificat procentul cu care se va lista la bursă Hidroelectrica, de la 15% la 10%, el subliniind atunci că ”toţi banii din această listare rămân în companie”.

Iniţial, o hotărâre din anul 2013 prevedea listarea a 15%.

Hidroelectrica a fost evaluată de Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar, la aproape 18 miliarde lei.

Anul trecut, Hidroelectrica a înregistrat un profit brut de 1.603 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 3,254 miliarde lei şi o EBITDA de 69%. De asemenea, în primul trimestru al anului 2018, societatea estimează un profit brut de 569 milioane lei, la o cifră de afaceri de 970 de milioane, EBITDA pentru primul trimestru al anului în curs fiind de 74%.

Hidroelectrica pregăteşte investiţii de 490,58 milioane lei în acest an, din care cea mai mare parte merge în dezvoltare, 224,82 milioane lei, iar alte 187,21 milioane lei merg în retehnologizare.

Compania estimează pentru acest an o producţie de 14,64 TWh, previzionată în baza hidrologiei medii din ultimii cinci ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-08

TAGURI: hidroelectrica, listare la bursa,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DISTRUGEREA TARI
08 Iul 2018

AU DEVERSAT BARAJELE ? AU DAT DRUMUL LA APA ? VINE VALUL DIN EUROPA . CE MASURI AU LUAT LA SEVERIN ??
MăSURI?!
08 Iul 2018

Ce dracu! Treziți-vă! E UN ADEVĂRAT HAOS! ȚARA E LĂSATĂ DE IZBELIȘTE! NIMENI NU FACE NIMIC, NU SE IMPLICĂ AȘA CUM AR TREBUI! Înainte ceva vreme, mai mimau pe dracu să-i ia! Acum, sunt în vacanță parlahoții neamului! Îi doare la brișcă de mine, de tine, de țara asta! ZAC ÎN PARLAMENTUL RUȘINII DE 28 DE ANI, NU I-A TRAS NIMENI PT.NIMIC LA RĂSPUNDERE, ACUM ÎȘI TRAG LEGI PT.INFRACȚIUNILE ȘI ABUZURILE LOR, PE CARE LE SPALĂ CA LA NUFĂRUL, TOT SĂ CADĂ CA PISICA ÎN PICIOARE! Au facilitat golirea României, ne-nașterile, iar acum s-au TREZIT că, chiar dacă sunt ceva locuri de muncă, nu mai are cine să le ocupe și culmea! Tot noi am fi de vină, NU EI! Noroc cu m.U.E.! Au să ne bage pe gât la emigranți, de n-o să-i putem duce! Deja văd îmbrobodite multe prin oraș, acum și chinezoi! Cei vorbitori de idiș sunt patroni de multinaționale sau sunt în politică! Dacă se dă bombardeaua la TelAviv, migrează aici, la frații lor din Ro! Suntem pe valuri furtunoase, o barcă mică, spartă...nu e nicio diferență ACUM, între țările bombardate de partenerii strategici și nebuni și noi, care am fost bombardați altfel - socio-economico-cultural....SĂ LE FIE RUȘINE CELOR CARE AU DAT ORDIN PE UNITATE ( ȚARĂ) DAR MAI ALES IUDELOR DIN PARLAMENTUL RUȘINII! EI NE-AU VÂNDUT!
Random imageUltimele stiri

loading...