2016-12-09 07:52

ECONOMIE


Hidroelectrica a notificat 15 „băieţi deştepţi” pentru rezilierea contractelor

 |  18:33
Hidroelectrica a notificat 15 „băieţi deştepţi” pentru rezilierea contractelor

Hidroelectrica a transmis intenţia de reziliere a contractelor bilaterale încheiate cu 15 companii, principalul motiv fiind legat de preţul scăzut agreat, în perioada viitoare urmând să aibă loc renegocieri ale contractelor, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Radu Scutea. „Transmiterea intenţiei de reziliere la primul termen posibil, în conformitate cu prevederile legale şi contractuale, este primul pas.

Vor urma negocieri, unde le vom prezenta celor 15 companii argumentele noastre. Principalul motiv pentru care le-am notificat referitor la intenţia noastră de reziliere a contractelor este legat de preţ”, a afirmat Radu Scutea, citat de Agerpres.

Demersul Hidroelectrica a fost realizat în conformitate cu prevederile curente din acordul cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, potrivit sursei citate.

În noiembrie 2011, fostul director general al Hidroelectrica, Constantin Trihenea, a declarat că societatea intenţionează să renegocieze contractele bilaterale astfel încât să majoreze preţul cu cel puţin 3,5% de la 1 ianuarie 2012 sau să micşoreze cantitatea de energie livrată cu 15%, în unele cazuri luând în calcul rezilierea contractelor. „Toate contractele care expiră în 2015, 2017, 2018 au clauze de renegociere. Vom face tot posibilul să crească preţul. Vrem cu cel puţin 3,5%, iar, acolo unde este posibil, să fie chiar cu rata inflaţiei sau să ajungă la preţul pieţei”, a afirmat Trihenea. „În cazul în care nu sunt de acord, vom vedea unde este posibilă rezilierea contractelor. Vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie“, spunea Trihenea, care a demisionat în urmă cu circa două săptămâni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: Hidroelectrica, contracte, reziliere, notificareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image