2017-01-19 23:40

ECONOMIE


HSBC, amendată cu 10,5 milioane lire sterline

 |  15:52
HSBC, amendată cu 10,5 milioane lire sterline

Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Marea Britanie (FSA) a impus luni o amendă record de 10,5 milioane lire sterline (16,4 milioane de dolari) grupului bancar HSBC, după ce a descoperit că una din subsidiarele grupului a vândut produse financiare nepotrivite persoanelor în vârstă, transmite Reuters.

Pe lângă amenda de 10,5 milioane de lire sterline, cea mai mare impusă vreodată pentru o infracţiune în domeniul retail banking, HSBC a fost de acord să plătească şi compensaţii în valoare totală de 29,3 milioane de lire sterline clienţilor care au primit sfaturi inadecvate de investiţii de la NHFA Limited, o subsidiară a HSBC.

Potrivit FSA, un număr de 2.485 de clienţi au fost sfătuiţi de NHFA Limited să investească în bonduri cu maturitatea pe cinci ani, în condiţiile în care media de vârstă a acestor clienţi era de 83 de ani, fiind posibil să înceteze din viaţă înainte ca bondurile să ajungă la maturitate. „În consecinţă, clienţii cu o speranţă de viaţă mai mică au trebuit să facă retrageri din aceste investiţii mai curând decât era recomandat”, susţine FSA.

Directorul general de la HSBC, Brian Robertson, şi-a cerut scuze pentru comportamentul băncii. “Sunt de acord că NHFA nu a oferit sfaturi financiare adecvate clienţilor. Acest lucru nu ar fi trebui să se întâmple şi sunt profund întristat că s-a întâmplat”, a anunţat Brian Robertson într-un comunicat. HSBC Actuaries and Consultants Ltd (HACL) a cumpărat NHFA în 2005 iar operaţiunile au fost transferate către HSBC UK Bank în 2009 când HACL a fost vândută.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: HSBC, amendă HSBCComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri