2017-01-17 00:16

ECONOMIE


IAC va începe lucrările la fabrica de componente auto din Balş

 |  18:16
IAC va începe lucrările la fabrica de componente auto din Balş
InternationalAutomotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori decomponente ai Ford Motor Company, va începe pe 23 februarie construcţiaunităţii de producţie de tip greenfield de la Balş, judeţul Olt, investiţie decirca 58 mil. euro, au declarat reprezentanţii companiei. "Aceasta esteprima investiţie greenfield în vederea susţinerii operaţiunilor Ford de laCraiova. Fabrica va corespunde standardelor tehnologice de ultimă oră şi vaproduce planşe de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon şi diversegarnisaje", susţin reprezentanţii companiei. IAC intenţionează ca, înmomentul în care va fi deplin funcţională, fabrica de la Balş să aibă 400 deangajaţi.

Guvernulromân a sprijinit investiţia IAC în România prin aprobarea unui ajutor de statîn valoare de 17 milioane de euro. Ajutorul de stat va fi acordat în mai multetranşe şi va contribui la realizarea unei investiţii totale de 58 milioane deeuro de către IAC. Această investiţie va avea un efect de ansamblu, prindezvoltarea altor sectoare industriale din România.

FabricaIAC de la Balş va dispune de o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi va fi uncentru de competenţă pentru IAC. Va include echipamente de formare prininjecţie cu capacităţi între 500 şi 3.200 de tone şi noi tehnologii de formareprin suspensie şicu spumă. IAC Group este un furnizor global de componente, sisteme şi ornamenteauto pentru interior şi exterior. Compania are sediul la Luxemburg şi circa19.000 de angajaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image