2019-01-22 21:03


Ialomiţianu a cerut ministrului Transporturilor să deblocheze proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov

 |  12:01
Ialomiţianu a cerut ministrului Transporturilor să deblocheze proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declaratluni, la Poiana Braşov, că i-a cerut ministrului Transporturilor, Anca Boagiu,să deblocheze proiectul privind construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov.

"Mi-aş dori să avem autostradă şi i-am cerutministrului Transporturilor să deblocheze proiectul Comarnic-Braşov şi dinpartea ministrului de Finanţe are tot sprijinul", a spus Ialomiţianu.

Ialomiţianu a fost prezent, luni, la Poiana Braşov, unde omulde afaceri Gheorghe Copos a redeschis hotelul Sport, care a fost renovat înurma unor investiţii de 11 milioane euro.

Ministrul Finanţelor a spus că nu ştie cât va sta la Braşov, pentru că are închiderea de an şitrebuie să se încadreze în deficitul bugetar.

"Şi trebuie să pregătesc materialele pentru board-ul FMIdin 7 ianuarie, care sperăm să ne spună că ne-am făcut temele şi că Româniaeste pe un drum bun", a mai spus Ialomiţianu.

Consorţiul Vinci (Franţa) - Aktor (Grecia) a anunţat în lunaaprilie că a renunţat, prin denunţarea unilaterală, la contractul deconstrucţie în concesiune, în valoare de 1,5 miliarde euro, a tronsonului deautostradă Comarnic-Braşov.

Potrivit grupului Ellaktor, din care face parte compania de construcţiiAktor, contractul a fost anulat deoarece statul român nu a acceptat anumiteclauze, situaţie care a condus la imposibilitatea de a obţine finanţare.

Tronsonul de autostradă avea ca termen de realizare anul2014. După finalizarea lucrărilor, statul român ar fi plătit în 26 de ani, întotal 4,8 miliarde de euro.

Grupul francez Vinci trebuia să construiască tronsonul de autostradă încădin 2005, dar autorităţile de la acea vreme au reziliat contractul pentru cămodul de atribuire contravenea normelor aplicate în Uniunea Europeană.

Social-democratul Titus Corlăţean a declarat săptămâna trecută pentruMEDIAFAX că opoziţia Franţei şi Germaniei privind admiterea României în spaţiulSchengen a fost determinată de nivelul de corupţie, dar şi de "cereri deşpagă", exemplificând cu tronsonul de autostradă Braşov-Comarnic.

Preşedinţia a transmis ulterior un comunicat în care se spune că declaraţiiprecum cea a preşedintelui Comisiei de politică externă din Senat sunt folositeîn argumentaţia pentru amânarea aderării la Schengen, menţionând că afirmaţiilesunt neargumentate, iresponsabile şi contrare interesului naţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-07-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...