2017-01-17 07:15

ECONOMIE


Ialomiţianu, desemnat de publicaţia The Banker “Ministrul de Finanţe al anului în Europa”

 |  19:24
Ialomiţianu, desemnat de publicaţia The Banker “Ministrul de Finanţe al anului în Europa”

The Banker, revistă ce aparţine grupului Financial Times, i-a acordat lui Gheorghe Ialomiţianu premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa”. Premiul a fost atribuit pentru rezultatele obţinute de Ialomiţianu în implementarea reformelor structurale, menţinerea sustenabilităţii fiscale şi a legislaţiei fiscale, care au dus la creşterea încrederii în climatul investiţional din România, se arată într-un comunicat al MFP.

Potrivit revistei The Banker, Guvernul a încheiat cu succes programul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială în martie 2011 fără să tragă tranşa finală de 1 miliard de euro din finanţare şi a semnat un nou acord standby de tip preventiv în valoare de 3,5 miliarde euro. România nu intenţionează să tragă nici un fel de fonduri în cadrul acestui acord care este proiectat să întărească încrederea investitorilor.

De asemenea, editorii The Bankers subliniază faptul că  România s-a reîntors, în iunie 2011, pe piaţa Eurobondurilor pentru prima dată de la începutul crizei financiare, cu o emisiune de 1,5 miliarde de euro care a avut un preţ înăuntrul intervalului existent pentru titlurile de stat spaniole. Totodată, este punctat si faptul că în luna iulie agentia de rating Fitch a crescut ratingul suveran al României la nivelul recomandat pentru investiţii, într-un moment când unele ratinguri suverane din zona euro se îndreptau în direcţia opusă.

“Cel mai important obiectiv pe care l-am impus la Ministerul Finanţelor Publice, dar de asemenea şi la nivelul întregului guvern, a fost să ne îndeplinim angajamentele convenite cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, ceea ce ne-a facut să recâştigăm încrederea pe pieţele financiare internă şi internaţionale,” a declarat dl. Gheorghe Ialomiţianu într-un interviu acordat revistei The Banker.S-au alocat fonduri pentru stimularea creşterii economice, în special prin investiţii în proiecte de infrastructură care au potenţialul de a genera noi locuri de muncă şi prin furnizarea de garanţii pentru împrumuturile de la bănci, sustine publicaţia. Următorii paşi în procesul de reformă se concentrează pe întreprinderile de stat şi sectorul sănătăţii.

The Banker este considerată una dintre cele mai bune publicaţii din lume în furnizarea de informaţii privind activitatea bancară şi financiară încă din 1926.  Este o revistă  distribuită şi citită în peste 180 de ţări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image