2017-01-21 06:28

ECONOMIE


Ialomiţianu: Guvernul va alege între fonduri mai mari pentru investiţii şi majorarea salariilor şi pensiilor în 2012

 |  12:32
Ialomiţianu: Guvernul va alege între fonduri mai mari pentru investiţii şi majorarea salariilor şi pensiilor în 2012

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat vineri, la Bistriţa, la o întâlnire cu mediul de afaceri local, că guvernul va decide, pentru anul 2012, dacă va da mai mulţi bani pentru investiţii sau va majora salariile bugetarilor şi pensiile.

„Dacă în cursul anului 2012 situaţia este bună, suntem în măsură să avem venituri mai mari şi atunci guvernul va decide să mărească sumele pentru investiţii sau, ceea ce cer cei din partea socială, să recupereze partea care a mai rămas din salarii sau indexarea pensiilor. Aceasta va fi decizia guvernului”, a spus Ialomiţianu, citat de Agerpres. Ministrul spune că a asigurat guvernul că va putea “duce” bugetul prevăzut pentru anul 2012 indiferent de ceea ce se va întâmpla pe pieţele financiare externe. ”Am asigurat guvernul că acest buget îl putem duce indiferent de ce se întâmplă pe pieţele financiare. Noi avem posibilitatea prin acest buget să facem faţă şocurilor din alte ţări”, a spus Ialomiţianu.

Oficialul a mai spus că, pentru anul 2012, impozitele şi taxele vor rămâne la valoarea din 2011 şi se vor acorda în continuare garanţii guvernamentale pentru obţinerea de credite şi scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă.

Potrivit lui Ialomiţianu, Guvernul Boc a ajutat deja mediul de afaceri, în ciuda constrângerilor bugetare, prin majorarea cheltuielilor cu investiţiile - chiar dacă “nu totdeauna au fost derulate în mod eficient” -, programul “Prima casă”, prin care s-au oferit garanţii de aproximativ 1,9 miliarde de euro; s-au creat scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă de peste 180 milioane euro, suficiente pentru angajarea a 3.800 persoane; s-au îmbunătăţit Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, “care până acum doi ani se adresau celor care încalcă legea”, prin care s-a redus birocraţia.

La întâlnirea de vineri organizată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Camera de Comerţ şi Industrie participă ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Economiei, Ioan Ariton, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean, şefi de deconcentrate şi oameni de afaceri. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image