2017-01-18 14:29

ECONOMIE


Ialomiţianu: Majorarea taxelor locale - cerută de autorităţile locale în cadrul unor întâlniri cu oficiali MAI

 |  15:33
Ialomiţianu: Majorarea taxelor locale - cerută de autorităţile locale în cadrul unor întâlniri cu oficiali MAI

Ministerul Finanţelor precizează că solicitările autorităţilor locale de a se analiza în Guvern majorarea taxelor locale i-au parvenit prin intermediul unor adrese ale MAI care au reflectat cerinţele acestor asociaţii, exprimate în cadrul unor întâlniri ale reprezentanţilor lor cu conducerea Ministerului de Interne.

„Majorarea cotelor adiţionale la impozitele şi taxele locale a fost solicitată de către asociaţiile municipiilor, oraşelor şi comunelor din România la întâlnirile conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor cu reprezentanţii acestor organizaţii. Ca urmare a acestor întâlniri, Ministerul Administraţiei şi Internelor a transmis, conform prevederilor legale, către Ministerul Finanţelor Publice solicitările asociaţiilor municipiilor, oraşelor şi comunelor din România prin adresele: adresa nr. 1019750/DPFBL/09.12.2011 prin care se transmite solicitarea Asociaţiei Comunelor din România de majorare a cotelor adiţionale la impozitele şi taxele locale în cadrul întâlnirii pe care aceştia au avut-o, în data de 22.11.2011, cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor; adresa nr. 1019809/DPFBL/19.12.2011 prin care se transmit solicitările lui Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana Băi şi preşedinte al Asociaţiei Ccomunelor din România, Teodor Dumitru Banciu, primarul oraşului Sălişte şi preşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România şi Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti şi preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, de majorare a cotelor adiţionale la impozitele şi taxele locale de la 20% la 50%”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe, citat de NewsIn.

Sursa citată mai precizează că singura solicitare ce i-a parvenit direct, şi nu prin intermediul MAI, de a se lua în calcul majorarea taxelor locale a fost făcută prin adresa nr. 101/06.12.2011 transmisă la Ministerul Finanţelor Publice de către preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, care solicita modificarea art. 287 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal  în ceea ce priveşte modul de stabilire a cotelor adiţionale la impozitele şi taxele locale. „Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Administraţiei şi Internelor aveau obligaţia să prezinte în Guvern solicitările asociaţiilor municipiilor, oraşelor şi comunelor din România. Guvernul României şi-a menţinut decizia de a nu majora, în anul 2012, impozitele şi taxele, inclusiv impozitele şi taxele locale.

Gheorghe Ialomiţianu, ministrul finanţelor publice, a prezentat în cadrul briefingului de presă, de la finalul şedinţei de Guvern din data 27 decembrie 2011, conţinutul uneia dintre adresele menţionate ai sus prin care se solicită majorarea cotelor adiţionale la impozitele şi taxele locale de către reprezentanţii asociaţiilor municipiilor, oraşelor şi comunelor din România”, mai precizează MFP. Ministerul aminteşte totodată că modificarea impozitelor şi taxelor locale se efectuează prin lege sau ordonanţă de urgenţă în urma consultării asociaţiilor municipiilor, oraşelor şi comunelor din România sau la propunerea acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image