2017-01-23 06:30


Ialomiţianu: România se va mai împrumuta în acest an de pe piaţa americană

 |  16:11
Ialomiţianu: România se va mai împrumuta în acest an de pe piaţa americană

România va mai accesa piaţa SUA în acest an pentru a se împrumuta în dolari, întrucât prima ieşire a fost un succes, în următoarea emisiune fiind mai puţin importantă suma atrasă, cât mai ales percepţia investitorilor şi lungirea maturităţilor, spune ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Ministrul finanţelor a ţinut să precizeze că amânarea emisiunii din toamna anului trecut de pe piaţa SUA nu a fost un eşec, ci doar o poziţionare a României, care a transmis că nu are presiuni de finanţare şi nu doreşte să acceseze fonduri la orice costuri.

România a atras marţi 1,5 miliarde dolari din vânzarea de obligaţiuni pe 10 ani la un randament de 6,875% pe piaţa din SUA. Cererea pentru obligaţiuni a totalizat aproape 7 miliarde de dolari, fiind cea mai mare sumă subscrisă pe piaţa de dolari pentru o ţară din Europa Centralăşi de Est.

În luna ianuarie, Ministerul Finanţelor a împrumutat 9,93 miliarde lei de pe piaţa internă şi, cumulat cu banii din emisiunea de pe piaţa americană (4,9 miliarde lei), a acoperit deficitul nominal estimat pentru acest an, de 11,2 miliarde lei.

"A fost un succes şi trebuie continuat. Nu suma este importantă, ci percepţia investitorilor privind România. Chiar a fost un test cum este percepută România pe piaţa din SUA şi s-a dat un semnal că investitorii apreciază măsurile aplicate", a declarat Ialomiţianu.

El a continuat arătând că emisiunile pe pieţele externe sunt importante pentru că se testează percepţia investitorilor în ceea ce priveşte guvernarea şi riscurile asociate evoluţiei economice a României

"Condiţia este tot o maturitate lungă, pentru că România trebuie să meargă pe o pantă de consolidare a datoriilor", a spus Ialomiţianu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-09

TAGURI: Ialomiteanu, imprumuturi, AmericaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VIOREL
05 Feb 2012

ialominteanu, pleaca si lasa guvernul sa lucreze, nu te vezi ??????

Adauga un comentariu

Random image