2018-12-19 09:55


Ialomiţianu spune că ajută firmele, dar nu ştie cum

 |  13:45
Ialomiţianu spune că ajută firmele, dar nu ştie cum

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că modificările avute în vedere pentru Codul Fiscal vizează sprijinirea firmelor care sunt în dificultate din cauza crizei financiare şi transparentizarea administraţiei.

"Cei mici vor depune declaraţiile trimestrial. Vom ajuta firmele în dificultate din cauza crizei şi dacă au perspective economice şi o bună mai transparenţă în administrativ între contribuabil şi inspectorii fiscali", a spus acesta, subliniind că se are în vedere şi "reducerea poverii administrative".

Întrebat în ce mod vor fi ajutate aceste firme, ministrul nu a dorit să răspundă: "O să vedeţi".

Modificările vor fi aduse prin ordonanţă, a mai spus Ialomiţianu. "Suntem abilitaţi să emitem ordonanţă în domeniul Codului Fiscal şi Codului de Procedură", a afirmat acesta, întrebat despre modalitatea prin care Guvernul va modifica legea.

Primul-ministru Emil Boc a anunţat săptămâna trecută că proiectul de modificare a Codului Fiscal aflat în pregătire la Guvern prevede ca firmele cu cel mult doi angajaţi şi o cifră de afaceri de maximum 100.000 de euro să poată depune declaraţia unică trimestrial.

"În conformitate cu Codul Fiscal pe care îl avem în pregătire, declaraţia unică ce se depune acum lunar pentru firmele care au doi angajaţi inclusiv şi o cifră de afaceri de maxim 100.000 euro, adică 370.000 de firme, se va putea depune trimestrial. Firmele mai mici, ONG-urile şi persoanele fizice autorizate vor avea astfel un sprijin din partea statului pentru debirocratizarea relaţiei cu statului", a declarat prim-ministrul, vineri, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualităţi.

Boc a spus că proiectul de modificare a Codului Fiscal se înscrie printre priorităţile pe care le are guvernul său în această sesiune parlamentare, deoarece acest proiect va conţine mai multe prevederi care să încurajeze mediul de afaceri. Printre celelalte priorităţi majore ale Guvernului, Boc a mai enumerat Legea bugetului de stat, Legea salarizării pe anul 2012, precum şi schimbarea modalităţii de acordare a ajutoarelor de încălzire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...