2017-01-24 15:16


Ialomiţianu: TVA redusă nu va ieftini produsele alimentare, dar pune în pericol cheltuielile bugetate

 |  15:28
Ialomiţianu: TVA redusă nu va ieftini produsele alimentare, dar pune în pericol cheltuielile bugetate
Ministrul finanţelor,Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, vineri, că va încerca să-i convingă pedeputaţi să reexamineze legea privind TVA redusă la alimente, întrucât aceastămăsură nu va ieftini produsele, dar va pune în pericol cheltuielile cusalariile, cele sociale şi investiţiile."Voi avea discuţii cu parlamentarii din Camera Deputaţilor şi levoi spune că trebuie să revizuiească legea, pentru că punem în pericolsalariile, cheltuielile sociale şi investiţiile programate pentru acest an.România nu-şi permite acum TVA redusă. Din experienţa anterioară, preţurile nu au scăzut, şimai mult decât atât, am asistat atunci la o creştere a evaziunii fiscale, secontrafăceau foarte multe produse", a spus Ialomiţianu, citat de Mediafax.

Cererea de reexaminareformulată de preşedintele Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la5% la alimentele de bază a fost respinsă, miercuri, de Senat, care a menţinut,astfel, textul legislativ iniţial. Proiectul legislativ propus de Opoziţie afost adoptat pe 19 octombrie anul trecut şi trimis preşedintelui sprepromulgare, după ce deputaţii Puterii au invocat o eroare de comunicare lavotul lor favorabil. Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5%pentru alimentele de bază.

Tot pe 19 octombrie2010, Camera Deputaţilor a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDLMircia Giurgiu de modificare a Codului fiscal, care prevede că "venitul impozabillunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de2.000 de lei neimpozabile lunar". A doua zi, deputaţii PDL, între care şiminiştri, au susţinut că au votat din greşeală în favoarea celor două proiecte.

Pe 2 noiembrie 2010,preşedintele Traian Băsescu a anunţat că retrimite Parlamentului cele douălegi. Preşedintele a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că ar putea lăsa săintre în vigoare o lege privind diminuarea TVA la alimente dacă cel care îicere acest lucru îi garantează că statul va mai putea să plătească salarii şipensii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image