2018-11-16 20:28


Împrumut de la Trezorerie pentru POS Mediu

 |  18:21
Împrumut de la Trezorerie pentru POS Mediu

Ministerul Mediului şi Pădurilor vrea să se împrumute mai mult de jumătate de miliard de lei de la Trezorerie, pentru a putea susţine rambursările la proiectele derulate cu fonduri europene. Bani de împrumut ar urma să provină din privatizările realizate de statul român.

Ministerul Mediului are nevoie de 550 milioane de lei, pentru cele trei luni ale trimestrului 2, în vederea asigurării necesarului de finanţare pentru proiectele derulate prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu). Banii sunt destinaţi rambursării cheltuielilor eligibile, exclusiv prefinanţările. Împrumutul va trebui rambursat până pe 17 martie 2012, dar din sumele restituite cu această destinaţie de către Comisia Europeană.

Până acum, POS Mediu a folosit toţi banii alocaţi de CE, dar sumele au fost epuizate, având în vedere că statul român a acordat prefinanţări mai mari decât alocările UE, la care se adaugă şi valoarea redusă a cererilor de plată transmise Comisiei. În aceste condiţii, este nevoie de alte surse de finanţare a POS Mediu.

Prin promovarea prezentului act normativ se urmăreşte asigurarea operativă a fondurilor necesare în vederea efectuării plăţilor în conturile beneficiarilor, cu efecte asupra gradului de absorbţie, se arată în Nota de fundamentare a actului normativ de alocare a fondurilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-05-09

TAGURI: POS_Mediu, Ministerul_Mediului, imprumut, finantare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...