2019-03-18 18:07


În ce condiții vrea Ministerul Finanțelor reducerea CAS

 |  22:56
În ce condiții vrea Ministerul Finanțelor reducerea CAS

Dacă se va lua masura reducerii CAS, propusa de PSD, atunci trebuie luate și măsuri compensatorii, consideră Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu Paliu. In plus, ministrul susține ca, deși măsura propusa de social-democrati este buna pe fond, nu o poate gira, pentru ca ar duce la dezechilibru bugetar.

"Este vorba despre un impact pe cheltuieli destul de mare. Dupa cum stim, in Constitutie este prevederea ca orice reducere a veniturilor sau crestere a cheltuielilor trebuie insotita de masuri care sa permita cresterea acestor cheltuieli.

Nu am vazut pana in acest moment masuri compensatorii care sa sustina aceasta reducere. Impactul bugetar este undeva la peste 7 miliarde de lei", a spus ministrul, citat de Mediafax.

"Pe fond, este o masura buna, dar trebuie sa vedem un mix de masuri astfel incat deficitul bugetar sa fie conform angajamentelor asumate de Romania. Pentru 2017 avem o prognoza de deficit de 2,85% din PIB, ceea ce inseamna ca nu avem spatiu foarte mare", a mai declarat Anca Dragu Paliu.

PSD propune scaderea CAS si la angajat, si la angajator.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-15

TAGURI: reducerea cas, ministerul finantelor, psd, anca dragu paliu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...