2017-01-18 19:16

ECONOMIE


În capitală, cartofii, de zece ori mai scumpi în pieţe decât la producători

 |  17:34
În capitală, cartofii, de zece ori mai scumpi în pieţe decât la producători
Recoltele de cartofide anul acesta sunt atât de bune încât producătorii stau cu sacii nevânduţi pemarginea drumului. Cartofii costă la sat cel mult 50 bani pe kilogram, iar înpieţele de lux din Capitală ajung la 5 lei kilogramul, de 10 ori mai scumpi,transmite realitatea.net.

Ladoar 30 km de Capitală, zeci de remorci încărcate cu cartofi aşteaptă cumpărători.Producătorii de la Slobozia Moară vând cartofii şi cu 30 bani pe kilogram.

Nuvine nimeni să cumpere. Am investit atâţia bani, doi lei kilogramul şi acum săle dăm cu preţul asta?", a spus un producător. Ce-i mult strică, spunţăranii din judeţul Dâmboviţa. Tocmai recolta mare de cartofi de anul acesta leîncurcă socotelile. "Mai bine luam jumătate din ei, se făceau maipuţini şi aveau preţ, decât să fie producţie şi fără preţ. Negustorii ăştiasunt doar negustori. La Crângaşi erau 1,20 lei/kg de dimineaţă, am fost euacolo. Am dus marfă la un negustor", a spus Mihai Dorobanţu,producător Slobozia Moară.

Înpieţele bucureştene cu pretenţii, cartofii costă 3,4 sau 5 lei kilogramul, gataspălaţi şi ambalaţi în pungi de plastic.Ministerul Agriculturii susţinecă ţăranii sunt vinovaţi pentru preţurile mici cu care îşi vândmarfa.Profitul care se duce în buznarul intermediarilor ar putea fi allor. "Dacă agricultorii români au posibilitatea să-şidepoziteze producţia pe care o au, să aştepte să facă ei preţul!", adeclarat Adrian Rădulescu, consilier Ministerul Agriculturii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image