2019-02-21 01:46


În cinci ani convorbirile pe telefonul mobil se vor purta prin holograme

 |  10:03
În cinci ani convorbirile pe telefonul mobil se vor purta prin holograme

Telefoanele mobile vor deveni până în 2015 suficientde avansate pentru a proiecta o imagine tridimensională a persoanei care sună,în timp ce laptopurile ar putea fi alimentate prin energie cinetică, potrivitunor estimări ale cercetătorilor grupului IBM, citate de Bloomberg. Predicţiile fac parte dintradiţia anuală a grupului american, cel mai mare furnizor de servicii pentrucomputere. IBM îşi consultă la sfârşit de an cei 3.000 de cercetători pentru aidentifica cinci idei cu cele mai mari şanse de a deveni realitate în următoriicinci ani.

Convorbirile holograficeproiectate de telefonul mobil conduc topul anul acesta.

Predicţiile specialiştilor IBMinclud şi baterii care se încarcă în contact cu aerul, programe IT care potinforma exact unde şi când se vor produce ambuteiaje rutiere, generarea deinformaţii despre mediu prin intermediul unor senzori din smarphone-uri şimaşini sau alimentarea oraşelor cu energie obţinută din căldura degajată deserverele de date. "Acesteasunt toate obiective îndrăzneţe, ceea ce este bine. Într-o perioadă dominată depesimism, o doză mică de optimism tehnologic nu este rea", a afirmat PaulSaffo, director operaţional al diviziei de prognoză la compania de consultanţăDiscern din San Francisco.

Ideile nu sunt pentru IBMdoar simple speculaţii. Grupul se numără printre puţinele corporaţii careinvestesc în proiecte de cercetare pe termen lung şi contează pe inovaţiepentru dezvoltarea viitoare, notează Saffo.

IBM a investit 5,8 miliardede dolari în cercetare anul trecut, 6,1% din venituri. Chiar dacă în scădere dela circa 10% în anii '90, IBM cheltuieşte mai mult pentru cercetare decâtrivalii din IT, ca Hewlett-Packard, cu 2,4%.

În primul set de predicţii,din 2006, cercetătorii IBM au afirmat că traducerea instantanee a convorbirilorva deveni obişnuinţă. Aşa ceva nu s-a întâmplat încă, potrivit Bloomberg. Întimp ce anumite programe pot traduce rapid documente în format electronic, iaro serie de aplicaţii pot oferi o traducere limitată a convorbirilor, nu existăîncă nimic disponibil la nivel universal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...