2017-01-22 10:07

ECONOMIE


În primele cinci luni BCR a finanţat proiecte beneficiare de fonduri europene în valoare de două miliarde de lei

 |  17:53
În primele cinci luni BCR a finanţat proiecte beneficiare de fonduri europene în valoare de două miliarde de lei
Banca Comercială Română (BCR) a finanţat în primele cinci luni proiectebeneficiare de fonduri europene în valoare de două miliarde de lei, în creşterecu aproximativ 40% faţă de aceeaşi perioadădin 2010, a declarat, ieri, directorul executiv al Direcţiei InstituţiiFinanciare din cadrul BCR, Ramona Ivan.

Valoarea proiectelor beneficiare de fonduri europenederulate prin BCR a crescut cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,iar valoarea proiectelor din perioada 2007-2010 este de circa 2,5 ori maimarefaţă de primelecinci luni ale acestui an.

„Aproximativ 50% din valoarea proiectelor beneficiare defonduri europene finanţate de BCR, de 2 miliarde lei,reprezintăcofinanţarea BCR. Programul Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDR)este în continuare pe un loc fruntaş. Avem foarte multe proiecteale firmelor de procesare, ferme vegetale, ferme de creştere a animalelor. Avemşi proiecte integrate. De asemenea, avem proiecte pentru creştereacompetitvităţii economice sau proiecte din domeniul industrial”, a menţionat Ivan.

Aceasta a mai spus că, pe proiecte operaţionale, valoareaproiectelor pe PNDR se ridică la 720 milioane de lei, cele pe ProgramulOperaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice şi pe ProgramulOperaţional Regional se ridică la 806 milioane de lei.

Totodată, pe POS Mediu, valoarea proiectelor se ridică la685 milioane de lei, iar pe alte categorii de programe operaţionale, cum ar fiPOS DRU şi Programe Transfrontaliere, valoarea totală a proiectelor finanţateîn primele cinci luni de BCR se ridică la 89 milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image