2017-01-18 20:38

ECONOMIE


În ultimii cinci ani numărul firmelor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut de opt ori

 |  17:00
În ultimii cinci ani numărul firmelor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut de opt ori
Peste272 de companii cu capital românesc au depus declaraţii fiscale cătreautorităţile bulgare în 2010, faţă de 33 în 2006, cu un an înainte ca Bulgariaşi România să adere la Schengen, relatează Sofia News Agency. Cel mai marenumăr de companii româneşti, 93,sunt înregistrate la Ruse, care se aflăla numai 60 de kilometri sud de Bucureşti. Alte 93 de societăţi româneşti suntînregistrate la Sofia, iar 22 la Varna.

Bulgariaa înregistrat şi o explozie a numărului de firme elene care îşi mută sediul peteritoriul său. În total, 2.072 de companii din Grecia au fost înregistrate înBulgaria numai în prima jumătate a anului 2011, iar un număr similar esteaşteptat până la sfârşitul anului. Cel mai mare număr de companii elene suntînregistrate în oraşul Blagoevgrad, din sud-vestul ţării, respectiv 800. Alte699 sunt la Sofia, 127 la Plovdiv, iar 58 la Pazardzhik.

Potrivitautorităţilor bulgare, numărul din ce în ce mai mare de afaceri din România şiGrecia care se mută în această ţară se datorează, în primul rând, taxelor micişi reducerii recente considerabile a condiţiilor administrative pentruînfiinţarea de firme adoptate de autorităţile de la Sofia. Totodată, experţiiconsideră că alţi factori care stau la baza acestui fenomen sunt stabilitateamacroeconomică, mâna de lucru ieftină, precum şi proprietăţi, chirii şiservicii de transport la preţuri mai mici.

În prezent, Bulgaria are cele mai mici taxe dinUniunea Europeană, inclusiv un impozit pe venit de 10%.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image