2018-12-13 06:05


Încă o mare companie, amendată cu 13.000 de lei

 |  21:53
Încă o mare companie, amendată cu 13.000 de lei

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a amendat cu 13.000 de lei societatea Enel Energie Muntenia pentru practici comerciale incorecte.

Amenda a fost aplicată după sesizări venite de la proprietarii din Voluntari, care au reclamat faptul că există clauze abuzive contractul standard de furnizare a energiei electrice, scrie Ziare.com."In cazul in care consumatorii doreau sa denunte anticipat contractele, acestia trebuiau sa notifice 'cu 30 de zile si sa plateasca celeilalte parti suma de 400 lei pentru fiecare luna pentru care opereaza denuntarea contractului'. Legislatia specifica desfasurarii activitatii din domeniu nu prevede posibilitatea ca SC Enel Energie Muntenia SA sa denunte unilateral contractul, existand situatii limitative in care furnizorul este indreptatit sa rezilieze din initiativa sa contractul de furnizare a energiei electrice", precizeaza ANPC.Potrivit sursei citate, in timpul desfasurarii controlului, Enel Energie Muntenia SA a prezentat trei contracte de furnizare energie electrica incheiate de catre Enel Energie Muntenia SA cu Asociatii de Proprietari, respectiv trei contracte de furnizare energie electrica incheiate cu consumatori persoane fizice. In urma controlului s-a constatat ca acea clauza de denuntare era mentinuta, fiind modificate doar termenele aferente notificarii si sumele datorate in caz de denuntare anticipata."Concluziile controlului au fost acelea ca SC Enel Energie Muntenia SA utilizeaza o practica comerciala agresiva. Operatorul economic impunea consumatorilor sa ramana captivi in contractul de furnizare a energiei electrice, pe toata durata contractuala.SC Enel Energie folosea o pozitie de forta, o influenta nejustificata fata de consumatori, putand limita libertatea de alegere si comportamentul consumatorilor de a denunta contactul de furnizare a energiei electrice. S-a constatat incalcarea prevederilor legii 363/2007 modificata, operatorul economic fiind sanctionat cu amenda contraventionala", se precizeaza in comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-12

TAGURI: anpc, amenda, enel energie muntenia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
11 Ian 2016

Un rahat mare . Cu factura de la 100 - 200 abonati plateste amenda si ei ramin cu milioanele de euro . Un mare pis in fata prostilor .
Random imageUltimele stiri


loading...