2017-01-17 06:52

ECONOMIE


Încă o ’’aroganţă’’. Becali îşi ia avion de 10 milioane de euro

 |  20:33
Încă o ’’aroganţă’’. Becali îşi ia avion de 10 milioane de euro
Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, a investit16,5 milioane de dolari şi 9 milioane de euro în achiziţia unui avion şi a unuielicopter, pe care le va opera în regim de taxi aerian alături de o a treiaaeronavă, care va fi cumpărată de Gigi Becali.

„Am cumpărat un avion Hawker 900 XP cu 9 locuri şi unelicopter Dolphin cu 5 locuri, care vor fi operate în regim de taxi aerian decătre firma Inter Aviation. Firma este deţinută în proporţie de 51% de fiicamea, Adina Niculae, restul fiind în proprietatea InterAgro”, a declarat IoanNiculae, citat de Mediafax. El a adăugat că avionul, care este nou, va intra înposesia Inter Aviation la sfârşitul lunii mai, iar elicopterul o lună maitârziu. „Am discutat şi cu Gigi Becali, care vrea să cumpere o aeronavăChallenger 604, să operăm şi aeronava lui. Vrem să amenajăm o mică aerogară la AeroportulBăneasa, iar Gigi Becali va avea, la rândul lui, acces la aeronavele noastre”,a spus Niculae.

Gigi Becali a confirmat că va cumpăra un avion înurmătoarele 2-3 luni, pe care va plăti circa 10 milioane de euro.

„Îmi cumpăr un Challenger, ca să am eu avion când amnevoie. Îl operez cu Niculae când nu-l folosesc eu, ca să scap de cheltuieli.Acesta este doar începutul, iar dacă firma nu va avea pierderi, ne extindem şicu alte avioane”, a spus Becali.

Challenger 604 poate avea între 9 şi 18 locuri, înfuncţie de configuraţie. Producţia la seria 604 a încetat în 2006.

Niculae vrea ca firma nou înfiinţată să opereze, înurmătoarea perioadă, 4-5 aeronave, plus cea a lui Becali. „Vom putea acoperi toatezborurile către orice destinaţie din Europa şi putem ajunge şi până în Dubai.Avionul Howker are o autonomie de zbor de 5.200 de kilometri. Toate aeronaveleau finisaje ultramoderne, stewarzi şi piloţi cu experienţă. Avem deja un pilotcu 17.000 de ore de zbor şi care a pilotat chiar şi avionul preşedinteluiAzerbaidjanului”, a mai spus Niculae.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image