2018-12-17 05:20


Închisoare pentru deţinerea a peste 40 de litri de alcool etilic

 |  21:00
Închisoare pentru deţinerea a peste 40 de litri de alcool etilic

Persoanele care deţin mai mult de 40 de litri de alcool etilic, principalul ingredient din băuturile alcoolice, în afara antrepozitului fiscal, riscă pedeapsa cu închisoare de la un an la patru ani, sancţiune aplicată şi în cazul comercializării produsului peste această cantitate.

„În prezent, nu este incriminată ca infracţiune deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a alcoolui etilic, fără a fi marcat sau cu marcaje necorespunzătoare, deşi acesta este un produs accizabil care intră sub incidenţa marcării”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă care aduce modificări Codului fiscal.

Antrepozitul fiscal este locul sub autoritea fiscală în care mărfurile accizabile sunt produse, transformate, deţinute, primite sau expediate în regim suspensiv de accize de către un antrepozitar autorizat.

În forma propusă de Ministerul Finanţelor va fi considerată infracţiune „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 de ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare de alcool peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 de litri”. Codul fiscal în vigoare cuprinde aceste limite, cu excepţia alcoolului etilic. În Cod se spune că infracţiunile de la acest capitol se pedepsesc cu închisoare de la un an la patru ani. Acciza la alcoolul etilic este echivalentul a 750 de euro pentru un hectolitru şi de 475 de euro pentru micile distilerii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...