2018-10-15 20:12


Încrederea investitorilor în mediul de afaceri românesc a crescut puternic în ultimele luni

 |  15:29
Încrederea investitorilor în mediul de afaceri românesc a crescut puternic în ultimele luni

Încrederea investitorilor în mediul de afaceri din România s-a îmbunătăţit puternic în intervalul februarie-aprilie, în contextul unei percepţii semnificativ mai bune la nivelul Europei Centrale şi de Est, potrivit unui sondaj realizat de Reuters şi compania de servicii financiare OeKB din Austria.

Indicele privind încrederea companiilor străine în mediul de afaceri din România a urcat de la 14 puncte în perioada octombrie-ianuarie la 28 de puncte în februarie-aprilie.O îmbunătăţire mai puternică decât România, de 22 de puncte, a înregistrat doar Ungaria, ţară pentru care percepţia rămâne însă predominant negativă, cu o valoare a indicelui de -9, notează Mediafax.

Încrederea companiilor atinge cel mai ridicat nivel în Rusia, (58 puncte), urmată de Polonia (38 puncte), Cehia (30), România (28), Croaţia (27), Ucraina (26), Slovacia (25), Serbia şi Muntenegru (22), Bulgaria (20), Slovenia (17) şi Ungaria (-9).

Mediul de afaceri din Europa Centrală şi de Est a devenit mai atrăgător în perioada februarie-aprilie, întrucât au crescut încrederea investitorilor privind perspectivele economice şi optimismul privind operaţiunile din regiune. Indicatorul la nivelul regiunii a urcat de la 14 puncte la 24 de puncte.

La sondaj participă 400 de companii internaţionale cu sediul regional în Austria, care administrează 1.400 de companii în 19 state din Europa Centrală şi de Est. Companiile au trei variante de răspuns, pozitiv, neutru şi negativ. Indicele indică dirferenţa dintre răspunsurile pozitive şi cele negative.

O valoare peste zero semnalează mai multe răspunsuri pozitive decât negative, iar una sub zero că răspunsurile negative le depăşesc pe cele pozitive.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-17

TAGURI: incredere, investitori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...