2019-02-16 06:19


Înfiinţarea “mamutului” energetic Electra, blocată de Tribunalul Bucureşti

 |  16:19
Înfiinţarea “mamutului” energetic Electra, blocată de Tribunalul Bucureşti

Înfiinţareacompaniei energetice Electra, una din cele două “societăţi-mamut” pe careMinisterul Economiei se luptă să le creeze, a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti,în dosarul 49978/3/2010 de la Secţia a VI-a Comercială. Sentinţa afost pronunţată în şedinţa publică din 19 noiembrie a.c. şi redactată şicomunicată în data de 7 decembrie. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Astfel, Tribunalula considerat drept neîntemeiată cererea Nuclearelectrica de înregistrare laRegistrul Comerţului a noii companii, motivând că aceasta nu poate fiînfiinţată prin fuziunea unor societăţi energetice, concomitent cu divizareaHidroelectrica.

“Tribunalulapreciază că cele două acţiuni nu pot avea loc concomitent, deoarece divizareaparţială a Hidroelectrica SA poate avea ca efect fie constituirea unei noisocietăţi al cărei patrimoniu va fi format din fracţiunea desprinsă dinpatrimoniul Hidroelectrica SA (patrimoniul sucursalelor Râmnicu Vâlcea, Sibiuşi Târgu-Jiu), fie transmiterea acestei fracţiuni către o societate dejaconstituită (...). Prin urmare, comasarea patrimoniului societăţilor carefuzionează prin contopire pentru a forma CN Electra SA, cu partea de patrimoniudesprinsă din Hidroelectrica SA, nu este posibilă decât ulterior constituiriinoii societăţi, printr-o procedură distinctă de fuziune”, se arată în sentinţaTribunalului Bucureşti.

De asemenea,instanţa consideră că proiectul de constituire a companiei Electra SA nuconţine toate elementele care să permită creditorilor să cunoască în ce măsurăvor fi sau nu afectaţi, deoarece nu există o descriere a activelor şi pasivelorsocietăţilor implicate.

”În atare situaţie, numai după finalizareaoperaţiunii de divizare parţială a Hidroelectrica SA se pot şti cu exactitateactivele şi pasivele societăţii divizate care se transmit CN Electra SA”, a maiarătat instanţa.

Compania Electra ar urma să fie formată prin comasareaurmătoarelor societăţi: Complexul Energetic Rovinari, Complexul EnergeticTurceni, Complexul Energetic Craiova, Societatea Naţională a LignituluiOltenia, SN Nuclearelectrica, Hidroserv Râmnicu Vâlcea, concomitent cupreluarea patrimoniului Hidroelectrica SA, corespunzător sucursalelor SH RâmnicuVâlcea, SH Sibiu şi SH Târgu- Jiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-29

Mai multe imagini:
Înfiinţarea “mamutului” energetic Electra, blocată de Tribunalul Bucureşti
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...