2017-01-16 19:42

ECONOMIE


Înfiinţarea unei firme va dura mai puţin

 |  18:17
Înfiinţarea unei firme va dura mai puţin

Premierul Emil Boc este convins că, începând cu data de 6 februarie, mecansimul de înfiinţare a unei firme va dura doar trei zile.

“Începând cu 6 februarie aşteptăm punerea în aplicare a mecanismului de înfiinţare a unei firme în trei zile. Deja ANAF-ul am înţeles că a pregătit ordinele necesare pentru simplificarea procedurii. La fel solicit şi Oficiului Registrului Comerţului, prin MJ, să coreleze aceste proceduri, astfel încât, începând de săptămâna viitoare, să putem da o veste bună mediului de afaceri cu privire la simplificarea procedurilor administrative, în sensul reducerii duratei de înfiinţare a unei firme. Şi sunt convins că Andreea Vass, consilier de stat, va fi un atent supraveghetor ca acest lucru să se întâmple”, a afirmat premierul.

El a spus că speră ca, de săptămâna viitoare, mediul de afaceri să poată beneficia de o simplificare a procedurilor administrative.

“Prioritatea noastră rămâne, fără niciun fel de discuţie, susţinerea creşterii economice în 2012. Şi ştiţi bine că avem câteva motoare ale creşterii economice care trebuie avute în permanentă atenţie de către dvs: unul, cele şase miliarde din fondurile europene, care trebuie să devină realitate, doi - cheltuirea cu eficienţă a celor 38,2 miliarde de lei din bugetul de stat pentru investiţii, trei - utilizarea schemelor de ajutor de stat şi de ajutoare de minimis, pe care Guvernul le are la dispoziţie pentru sprijinirea firmelor, a IMM-urilor, a celor care creează locuri de muncă. Nu în ultimul rând, continuarea simplificării procedurilor administrative, de reducere a tarifelor şi taxelor parafiscale şi de simplificare a procedurilor la care sunt supuse firmele”, a mai spus Emil Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: firma, înfiintare, rapid, emil_bocComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image