2016-12-05 10:50

ECONOMIE


Infringement la cuşca de găini

 |  17:47
Infringement la cuşca de găini

România şi alte 12 state din Uniunea Europeană (UE) vor primi joi notificări oficiale privind iniţierea procedurilor de infringement din cauza eşecului de a implementa până la 1 ianuarie decizia UE de interzicere a creşterii găinilor pentru ouă în cuşti tip baterie, informează Reuters. UE a convenit asupra interzicerii cuştilor tip baterie în 1999, dar date ale Comisiei din aprilie 2011 au arătat că peste o treime din găinile crescute pentru ouă în Europa sunt încă ţinute în cuşti necorespunzătoare.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat în decembrie că ouăle marcate cu codul „3” provenite de la găinile crescute în cuşti neîmbunătăţite nu vor mai putea fi comercializate începând cu 1 ianuarie 2012. În prezent, România deţine 29 de exploataţii necorespunzătoare normelor UE, în situţia de a fi închise fiind doar două exploataţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: infringement, ANSVSA, gaini, custi_tip_baterie, ouaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

România riscă penalizări dacă nu expune 51% produse tradiționale la rafturi Romania risca o procedura de infringement, daca nu va modifica prevederea din Legea privind... 21 Noi 2016 | (0)
Controale ANSVSA în toată țara înainte de sărbători Inspectorii ANSVSA anunță controale la toate târgurile de animale și piețele agro-alimentare... 29 Noi 2016 | (0)