2016-10-26 03:39

ECONOMIE


Infringement pentru nesimplificarea normelor privind fuziunile

 |  19:11
Infringement pentru nesimplificarea normelor privind fuziunile

Comisia Europeană a lansat joi un infringement împotriva României şi altor patru state pentru că nu şi-au îndeplinit angajamentele privind simplificarea documentaţiei în cazul fuziunilor şi divizărilor.

Comisia Europeană (CE) a adoptat, joi, măsuri pentru a garanta că România şi alte patru state membre - Cipru, Italia, Slovenia şi Spania - îşi respectă obligaţia de a pune în aplicare norme simplificate privind fuziunile şi divizările de întreprinderi, arată un comunicat al executivului UE. Solicitarea adresată de Comisie statelor membre în cauză ia forma unui aviz motivat. Comisia îşi exprimă îngrijorarea „în legătură cu faptul că cele cinci state membre nu au reuşit să îşi îndeplinească angajamentele impuse de directiva referitoare la cerinţele simplificate de raportare şi întocmire a documentaţiei necesare în cazul fuziunilor şi al divizărilor (2009/109/UE)“. Termenul de punere în aplicare a normelor în cauză a expirat la 30 iunie 2011. Scopul directivei este de a simplifica cerinţele privind raportarea şi publicarea proiectelor de fuziune sau de divizare. În absenţa unui răspuns satisfăcător din partea autorităţilor naţionale în termen de două luni, Bruxelles-ul poate deferi cazul Curţii Europene de Justiţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-03

TAGURI: Norme fuziuni si divizari intreprinderi, solicitare CEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Se modifică modul de funcționare a PFA-urilor Noua lege, care va intra în vigoare începând din ianuarie 2017, a fost deja publicată în... 24 Oct 2016 | (1)
S-au modificat normele asigurărilor pentru locuințe Norma ASF nr 35/2016 privind forma și clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a... 24 Oct 2016 | (0)