2017-01-21 04:15

ECONOMIE


ING ar putea să-şi vândă din active pentru a rambursa ajutoarele de stat

 |  14:24
ING ar putea să-şi vândă din active pentru a rambursa ajutoarele de stat

Grupul olandez de servicii financiare ING, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat vineri că va avea nevoie de o perioadă de timp mai mare decât estima iniţial pentru a rambursa ajutoarele de stat şi că ar putea vinde o parte din activele bancare pentru a urgenta rambursarea ajutoarelor de stat şi îndeplinirea noilor cerinţe de capital, transmite Bloomberg.

ING a primit, în 2008, ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să promită că până în 2013 va separa operaţiunile bancare de cele de asigurări.

”Ideal, am dori să finalizăm rambursarea ajutoarelor de stat în acest an”, a declarat directorul general Jan Hommen într-o prezentare publicată pe pagina de internet a băncii. “Cu toate acestea, dată fiind continuarea crizei în zona euro şi noile cerinţe de capital, vom fi nevoiţi să adoptăm o abordare prudentă şi să menţinem un nivel solid de capital pe măsură ce ne îndreptăm spre Basel III”, a adăugat Jan Hommen.

ING a precizat că în următorii doi ani prioritatea sa va fi rambursarea, cât mai curând posibil, a restului de trei miliarde de euro din ajutoarele datorate statului şi îndeplinirea normelor de capital Basel III. O nouă revizuire a “activelor non-core” ar putea ajuta la rambursarea ajutoarelor de stat, a precizat banca olandeză.

ING, cea mai mare bancă olandeză în funcţie de active, a informat că şi-a propus să ajungă la o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE) de 10-13% în 2015, pe baza unui indicator de capital core Tier-1 de 10%. Precedentele sale obiective erau o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE) de 13-15% în 2015, pe baza unui indicator de capital core Tier-1 de 7,5%.

Luna trecută, Autoritatea Bancară Europeană a cerut băncilor europene să-şi consolideze capitalul pentru a putea face faţă mai bine la pierderile care ar putea apărea de pe urma obligaţiunilor guvernamentale. Până la finele lunii iunie 2012, principalele bănci europene trebuie să ajungă la un indicator de capital core Tier-1 de 9%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: ING, rambursare, datoriiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image