2017-01-20 01:24

ECONOMIE


ING Bank este noul depozitar pentru Fondul Proprietatea

 |  17:22
ING Bank este noul depozitar pentru Fondul Proprietatea

Franklin TempletonInvestment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, manager deinvestiţii şi unic administrator al Fondului Proprietatea, anunţă că ING BankN.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti a fost selectată drept custodele şidepozitarul Fondului Proprietatea.

Procesulde selecţie s-a desfăşurat în luna iunie 2011, iar contractul va intra învigoare din luna august 2011, când prezentul contract de servicii de depozitarecu Bancpost va expira.

Şasebănci cu experienţă locală şi internaţională au fost invitate pentru aparticipa la procesul de selecţie şi au înaintat oferte demonstrând expertizasolidă şi standardele de calitate înalte solicitate de către Fond.

"Nebucurăm că putem lucra cu ING Bank în calitate de custode şi depozitar pentruFondul Proprietatea. Am organizat un proces de selecţie riguros la care au luatparte unele dintre băncile cu cea mai mare experienţă care operează în România.Suntem încrezători că vom avea o colaborare de succes cu ING Bank", adeclarat Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea.

Lansatîn decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubireacetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regimcomunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008,Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 4,06miliardede euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şaptecompanii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluatoficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29septembrie 2010.

FranklinTempleton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 25 deangajaţi, incluzândşase specialişti locali în investiţii sprijiniţi decei 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite aTempleton Emerging Markets.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image