2017-01-19 13:05

ECONOMIE


ING Bank: Leul ar putea atinge minimul record de 4,40/euro până la sfârşitul anului

 |  14:12
ING Bank: Leul ar putea atinge minimul record de 4,40/euro până la sfârşitul anului

ING estimează că leul ar putea atinge minimul record de 4,40 lei/euro până la sfârşitul anului, pe fondul persistenţei problemelor datoriilor suverane din zona euro şi din perspectiva privind un dolar SUA mai apreciat, se arată într-un raport al ING Bank. „Ne-am ajustat uşor în creştere prognozele pentru perechea euro/leu având în vedere persistenţa problemelor datoriilor suverane din zona euro şi perspectiva ING privind un dolar SUA mai apreciat. Ne aşteptăm acum ca leul să atingă minimul record de 4,40/euro până la sfârşitul anului”, se precizează în raportul băncii, citat de NewsIn.

Potrivit analiştilor ING Bank, moneda naţională a continuat să se dovedească rezistentă în faţa presiunilor de depreciere ce s-au materializat în pierderi semnificative în cazul monedelor regionale. Totodată, analiştii ING Bank menţionează că au avertizat că datele privind condiţiile de lichiditate nu par să sprijine tendinţa descendentă recentă a ratelor de dobândă pe termen scurt şi că riscurile privind o mişcare ascendentă au crescut. „Ultimele zile au arătat semne clare că banca centrală a intervenit în piaţa valutară şi acestea ar afecta condiţiile de lichiditate în continuare. Probabil pe fondul acestor evoluţii, randamentele implicite ale swap-urilor valutare au înregistrat creşteri până la 4,7%, de la 4%, şi presiunea ascendenta s-a extins asupra ratelor de dobândă cu scadenţe mai lungi. Ratele la o lună au câştigat 25 puncte de bază, până la 4,3%, şi cele la trei luni au fost cotate la 4,7%, nivel cu 10 pb mai ridicat. Ratele la un an s-au tranzacţionat la un nivel marginal mai ridicat de 4,65%”, se mai spune în raport.

Guvernatorul a declarat miercuri că BNR se uită mai puţin la cursul de schimb decât se crede. „Trebuie să scoatem această obsesie că ne uităm numai la cursul de schimb. Realitatea este că la cursul de schimb începem să ne uităm mai puţin, că nu avem încotro. Dar ne uităm la alte lucruri care ar putea să fie chiar mai păcătoase decât o mişcare de 2-3 procente a cursului de schimb”, a declarat Isărescu. M.D.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-28

TAGURI: ing bankComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image