2017-01-23 21:03


Iniţiativă MasterCard Europe: Concurs de testare a cunoştinţelor în materie de finanţe personale

 |  18:03
Iniţiativă MasterCard Europe: Concurs de testare a cunoştinţelor în materie de finanţe personale

MasterCardEurope lansează în România un nou concurs adresat celor care doresc să-şitesteze cunoştinţele financiare. Competiţia are loc în perioada 30 mai - 1iulie 2011 şi conţine întrebări din subiectele abordate pe site-ul EduCard - dela carduri până la produse de economisire şi creditare, asigurări, comerţelectronic sau organizarea bugetului personal. Pe de altă parte, conform unuistudio MasterCard, echipa FC Barcelona va încasa un premiu istoric, în valoarede aproape 200 de milioane de euro, în urma câştigării Cupei Champions League.

„Educaţiafinanciară este foarte importantă pentru evoluţia unei pieţe, iar în Româniaprogresele se observă cu uşurinţă în creşterea utilizării cardurilor lacomercianţi”, spune Denisa Mateescu, General Manager pentru România şi RegiuneaBalcanilor, MasterCard Europe. „Atât valoarea, cât şi numărul de tranzacţii aucrescut semnificativ la sfârşitul trimestrului I din 2011, comparativ cuperioada similară a lui 2010, conform datelor BNR. Aceste cifre ne arată căiniţiativele noastre în domeniul informării, începute acum 10 ani prin campaniipentru posesorii de carduri, şi adresate din 2009 tuturor utilizatorilor deservicii financiare, prin programul EduCard, nu au rămas fără ecou.”

„Dacărecesiunea a fost imboldul care i-a făcut pe mulţi români să fie mai atenţi lamodul în care îşi organizează bugetul şi să se informeze pe această temă, noiam constatat că recompensele sunt un impuls şi mai puternic în educaţiafinanciară”, declară Ioana Gorgăneanu, Marketing Manager România şi RegiuneaBalcanilor, MasterCard Europe. „Ca dovadă, la Quiz Trotterul de anul trecut,cum am botezat concursul EduCard, s-au înscris în jur de 5.000 de participanţi.Competiţia este atractivă pentru că nu se adresează doar aşilor în materie definanţe personale, ci şi celor care vor să înveţe pe parcurs şi să descopererăspunsurile corecte în materialele de pe EduCard.ro.” Concursul EduCard estegăzduit la adresa www.quiz.mastercard.ro.

FC Barcelona va încasa un premiu istoric, în valoare de 200 milioane euro

FCBarcelona, echipa câştigătoare a Champions League, se va bucura de un premiurecord de aproximativ 126 milioane de euro, potrivit unui nou studiu comandatde MasterCard.

Oserie de factori - printre care premiile în bani, creşterea valoriijucătorilor, sporirea drepturilor de difuzare a meciurilor la tv şi creştereanotorietăţii echipei - au ajutat echipa învingătoare să obţină un câştig-record,în timp ce echipa de pe locul al doilea va beneficia de un premiu estimat la 73milioane de euro. Raportul MasterCardHeart of Sports Commerce estimează că finala dintre cele două cluburi de fotbalde top din Europa a valorat 369 milioane de euro - cu 17,5 milioane de euro înplus faţă de anul trecut. Această creştere a fost determinată de participareaîn finala UEFA Champions League a două dintre cele mai valoroase echipe defotbal din lume.

Casetă

Impactul economic al finalei din 2011 a UEFA Champions League

Londra, oraşul-gazdă, va avea un câştig economic de 52 milioane de euro.

FC Barcelona va obţine 126 milioane de euro – cu 16 milioane de euro mai mult, comparativ cu meciul cu FC Manchester United ce a avut loc la Roma, în 2009. FC Manchester United va obţine un câştig de 73 milioane de euro. Activităţile economice generate de sport în Europa vor avea un câştig de 100 milioane de euro. Interesul din America Latină ar putea genera o creştere de până la 100 milioane euro în activitatea economică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image