2016-10-28 15:29

ECONOMIE


Investiţia Bosch va dura minimum 7 ani

 |  18:23
Investiţia Bosch va dura minimum 7 ani

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, contractul cu firma germană Bosch, ce va fi semnat vineri, după care documentul va fi transmis Ministerului Finanţelor pentru acordarea ajutorului de stat. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat că investiţia companiei germane se va derula în etape, pe minim şapte ani. “În urma ultimelor negocieri cu cei de la Bosch, durata de concesionare a terenului a fost majorată de la 49 la 99 de ani. Contractul prevede acordarea de despăgubiri din partea Bosch către CJ Cluj până la doi ani sau obligaţia de a aduce alt investitor dacă va pleca înainte de termenul stabilit. Nu există o obligaţie concretă, dar modul în care s-a propus această investiţie ne duce la şapte ani”, a menţionat Tişe, citat de Agerpres. El a mai spus că se vor face angajări încă din acest an, într-o primă etapă, iar a doua etapă va fi anul viitor. În total ar urma să fie angajate 2.000 de persoane. Bosch va construi la Jucu o unitate de producţie a unor componente auto.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

TAGURI: Bosch, Jucu, Cluj, Alin Tişe, investitie, contractComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Alin Petrache, recuperat de Firea şi pus şef la CSM Bucureşti CSM Bucureşti, clubul sprijinit de Primăria Capitalei, are de marţi un nou director general... 13 Oct 2016 | (2)
Măsură reparatorie sau populism? Legea conversiei la curs istoric – investiţie electorală Marţi, 18 octombrie, la ora 11:30, a început şedinţa de Plen a Camerei Deputaţilor. Plenul a... 18 Oct 2016 | (2)