2017-01-18 17:01

ECONOMIE


Investiţiile germane în România , 3,84 miliarde euro în 2011

 |  12:51
Investiţiile germane în România , 3,84 miliarde euro în 2011

Investiţiile germane în România au depăşit 3,84 de miliarde de euro, la 30 septembrie 2011, Germania ocupând locul trei, după Olanda şi Austria, din punct de vedere al investiţiilor realizate, a declarat Vladimir Ciobănaşu, ministru consilier în cadrul Ambasadei României la Berlin.

”Investiţiile Germaniei în economia românească se situau la data de 30 septembrie 2011 la 3,84 miliarde euro, acestea ocupând poziţia a doua, după Italia, cu un număr de 18.614 societăţi înregistrate şi locul trei, după Olanda şi Austria, cu 12,17% din punct de vedere al investiţiilor realizate în România”, a precizat Vladimir Ciobănaşu.

Cele mai importante proiecte de investiţii germane se regăsesc în industria de componente auto, aeronautică, componente electrice şi electronice, aparatură electrocasnică, energie şi protecţia mediului, construcţii metalice, industria lemnului şi materialelor de construcţii, transporturi şi infrastructură, turism şi comerţ.

Potrivit datelor furnizate de Ambasada României la Berlin, printre investiţiile germane de anvergură se numără cele realizate de Metro AG, care a deschis în România 30 de magazine Metro şi 25 de supermarketuri Real, având un total de 14.000 de angajaţi şi o valoare a investiţiei de 1,1 miliarde euro şi fabrica de componente din aluminiu înalt aliate pentru fuzelajul aeronavelor A320, A 330 si 380 - Premium Aerotec EADS din Ghimbav.

De asemenea, în vara lui 2011 a fost inaugurată o investiţie Continental la Timişoara, reprezentând o clădire birouri şi un laborator de testări, în suprafaţă de peste 30.000 mp şi în valoare totală de circa 20 milioane euro, iar compania Dräxlmaier, are în România cinci mari unităţi de producţie componente electrice auto, cu 12.000 de angajaţi.

Reprezentanţii Ambasadei României la Berlin au afirmat că principalele domenii de interes pentru partenerii germani în extinderea raporturilor economice bilaterale sunt energia, infrastructura şi protecţia mediului. De asemenea, România are un avantaj competitiv în industria prelucrătoare, dar şi potenţial foarte mare neutilizat în agricultură, în special în sectorul bio. Alte domenii de interes pentru partenerii germani, pe partea de investiţii, sunt cercetarea şi inovarea, transfer tehnologic în electronică, electrotehnică, energie verde, nano-mecanică, mecatronică, IT&C, automotive, aeronautică şi tehnologie spaţială. Investitorii germani şi-au arătat disponibilitatea de a investi în modernizarea transporturilor fluviale, a porturilor dunărene şi a Portului Constanţa, în cadrul unor proiecte integrate de dezvoltare încadrate în Strategia dunăreană a UE.

Domeniul infrastructurii urbane şi de transport, realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, reabilitarea energetică a clădirilor civile şi industriale, modernizarea reţelelor de utilităţi, construirea unor parcări auto modulare reprezintă alte sectoare prioritare de interes pentru partenerii germani. Nu în ultimul rând, germanii vor să participe la proiecte şi activităţi pe terţe pieţe, datorită avantajelor legate de poziţionarea geografică şi potenţialul economic al României, pentru a deveni un hub în fluxurile economice germane către Europa de Est, zona Mării Negre, Asia Centrala şi Orientul Mijlociu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-16

TAGURI: Germania, investitii, 2011Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image