2018-11-18 12:35


Investitorii străini cer menţinerea cotei unice şi scăderea CAS

 |  19:33
Investitorii străini cer menţinerea cotei unice şi scăderea CAS

Oamenii de afaceri şi investitorii străini solicită Ministerului Finanţelor Publice (MFP) menţinerea cotei unice de impozitare pentru companii şi persoane fizice, reducerea cotelor de contribuţii sociale, extinderea stimulentelor fiscale din domeniul IT&C şi reducerea impozitelor pe clădiri. „În contextul proiectului de rescriere a Codului fiscal, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) şi Consiliul Investitorilor Străini (FIC) au sprijinit iniţiativa MFP, formulând, pe baza expertizei de specialitate a membrilor, o serie de propuneri concrete în direcţia modernizării legislaţiei fiscale“, se arată într-un comunicat al AmCham.

Mediul de afaceri a identificat şapte priorităţi strategice care trebuie incluse în legislaţia fiscală, printre care menţinerea cotei unice de impozitare, de 16%, pentru companii şi persoane fizice, relaxarea sistemului de contribuţii pentru asigurările sociale, prin reducerea cotelor de CAS şi extinderea plafonării bazei de calcul a acestora. Totodată, trebuie creat un mecanism fiscal corelat în privinţa impozitului pe profit, impozitului pe venit şi a contribuţiilor de asigurări sociale. Afaceriştii mai vor reformarea Fiscului, care să asigure contribuabililor o asistenţă „eficientă, consistentă, consecventă şi promptă“, dezvoltarea unei legislaţii moderne privind holdingurile, care să contribuie la creşterea atractivităţii României pentru investitori, precum şi dezvoltarea unui cadru legislativ modern care să permită consolidarea rezultatelor societăţilor comerciale române din acelaşi grup la calculul impozitului pe profit, notează Mediafax.

 De asemenea, legislaţia fiscală trebuie modernizată, simplificată şi corelată pentru a se reduce barierele birocratice şi a se elimina neconcordanţele legislative. Reprezentanţii AmCham şi FIC consideră că sunt necesare consolidarea şi extinderea stimulentelor fiscale pentru activităţi din domeniul IT&C care conduc la crearea de locuri de muncă şi menţinerea informaticienilor în România, activităţi de cercetare-dezvoltare, înfiinţarea de societăţi comerciale de către tinerii întreprinzători, scheme de ajutor de stat şi alte măsuri similare în funcţie de strategia de creştere economică şi priorităţile naţionale pe arii de competitivitate. Reducerea impozitului local pe clădiri şi simplificarea mecanismului de stabilire, administrare şi plată a impozitului în cazul persoanelor juridice sunt alte priorităţi strategice care ar trebui să se regăsească în Codul fiscal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: FIC, Cod Fiscal, MFP, masuri, fiscale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...