2018-12-12 11:53


Ioan Rus: “Majoritatea proiectelor din Master Plan demarează în acest an!”

 |  17:30
Ioan Rus: “Majoritatea proiectelor din Master Plan demarează în acest an!”

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat că majoritatea proiectelor cuprinse în Master Planul de Transport demarează în acest an cu studii de fezabilitate, programul de implementare fiind până în anul 2020. Varianta revizuită a Master Planului General de Transport transmisă Comisiei Europene prevede realizarea a peste 1.300 de kilometri de autostradă, în valoare de 13,739 miliarde de euro.

"Majoritatea proiectelor vor începe în acest an, prin studii de fezabilitate, în diverse faze, în care se găsesc fiecare. Unele sunt în curs de implementare continuă, altele sunt proiecte noi, altele vor intra mai târziu și programul de implementare care îl avem azi este până în 2020", a spus Ioan Rus, citat de Agerpres.

Documentul transmis în data de 6 mai 2015 la CE mai prevede construcția de drumuri expres, cu o valoare totală estimată de 9,935 miliarde de euro (1.817 kilometri), drumuri Trans-Regio, în sumă totală estimată de 1,7 miliarde de euro (2.887 kilometri), drumuri Euro-Trans, cu o valoare estimată de 190,1 milioane euro (343 kilometri) și variante de ocolire, în sumă totală estimată de 461 milioane de euro (175,8 kilometri).

Guvernul a aprobat, în 25 februarie 2015, memorandumul cu privire la Master Planul General de Transport al României, document prin care s-a stabilit un necesar total de finanțare de 45,45 miliarde de euro până în 2030 pentru proiecte de infrastructură rutieră, feroviară, navală și aeriană.

Ministrul Transporturilor a precizat totodată că banii din supraacciza de la carburanți se află în bugetul CNADNR.

"Supraacciza de la carburanți nu este nici un fel de păcăleală. Banii respectivi se află în bugetul CNADNR, din nefericire nu sunt atât de mulți pe cât noi am sperat", a explicat Rus, întrebat dacă a fost o păcăleală că supraacciza la carburant s-a introdus pentru construcția de autostrăzi.

Ioan Rus a declarat că, la finele lunii mai -începutul lunii iunie, speră ca Master Planul de Transport să fie aprobat.

"Am respectat criteriile pe care ei (Comisia Europeană - n.r.) le-au solicitat astfel încât acest document să fie aprobat. În consecință, Master Planul general de Transport al României în acest moment nu are, nu a avut nici un fel de ingerință, în structurarea lui, politică sau de altă natură", le-a spus Rus deputaților. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: rus, transport, master, plan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SA NE TRAITI DL. RUS !!!!!
15 Mai 2015

INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR CALATORI – 1.539.435.720 lei datorii ! "Prin impunerea lui Alexandru Petrescu, vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori. In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care a candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, in prezent dirijorul trenurilor de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara in acest moment sub control judiciar, au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile "in totalitate legale" de la CFR Calatori - Carmen Maria Popescu. Rusine sa va fie !!!
Random imageUltimele stiri


loading...