2019-02-21 19:03


ISĂRESCU, semnal de alarmă: ”Instabilitatea politică nu ne ajută”

 |  17:00
ISĂRESCU, semnal de alarmă: ”Instabilitatea politică nu ne ajută”

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a definit bugetul ca fiind unul prea optimist și ambițios. Totodată, Isărescu consideră că instabilitatea și tensiunile politice nu au cum să ajute stabilitatea financiară a țării.

"Am studiat proiectul de buget si consideram ca din punct de vedere al stabilitatii financiare , un buget care are un deficit mai mic de 3% ajuta politica monetara. Ne-am uitat si la constructia bugetara si consideram ca acest buget este unul ambitios, mai ales pe partea de venituri. Pe partea de cheltuieli, bugetul e mai degraba optimist, avand in vedere maniera in care s-au efectuat cheltuielile in anii precedenti. Instabilitatea si tensiunile politice nu au cum sa ajute stabilitatea monetara si financiara, dar economia isi vede de treaba. Insa, cum se arata si intr-un titlu din presa de azi, nu trebuie sa punem economia la incercare", a spus marti Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

El s-a referit si la decizia Curtii Constitutionale (privind legea conversiei), pe care o considera "corecta". ”Decizia CCR este corecta, trebuie pusa in aplicare. Pentru cei cu credite in CHF, solutia e prevazuta in codul civil, la capitolul care se refera la impreviziune. Asa cum in urma de doi ani a  sugerat si Banca Nationala, se pot gasi solutii prin negocieri bilaterale ca modalitate de impartire a povestii”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07

TAGURI: isarescu, buget, bnr, instabilitate politica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
07 Feb 2017

http://cyd.ro/cum-a-fost-vanduta-romania-desecretizarea-scrisorii-din-1990-a-guvernatorului-bnr-mugur-isarescu-catre-federal-reserve-sua/
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...