2017-01-19 18:56

ECONOMIE


Isărescu: România ar putea avea o creştere economică mai mare de 1,5% în acest an

 |  15:40
Isărescu: România ar putea avea o creştere economică mai mare de 1,5% în acest an

GuvernatorulBNR, Mugur Isărescu, a declarat că România ar putea înregistra în acest an ocreştere economică mai mare de 1,5% dacă se va investi mai mult îninfrastructură şi agricultură, iar absorbţia fondurilor comunitare va fi mairidicată. "Este posibil să avem surpriza unei creşteri mai mari de1,5%", aspus Isărescu, citat de NewsIn. Acestaa precizat că"BNR încearcă să fie de un optimism prudent, fără să fie superoptimistă".

BancaNaţională a României (BNR)prognozează o creştere economică în jur de 1,5%în acest an, însă avansul ar putea fi mai mare "dacă se vor faceinvestiţii". "De fapt, dacă ne uităm pe componentele recesiunii dinRomânia atât în 2009, cât şi în 2010, doi factori au contribuit foarte mult:căderea investiţiilor fixe de capital şi căderea construcţiilor",amai spus Isărescu. Acestaa adăugat că declinul din sectorulconstrucţiilor nu a fost contrabalansat de investiţii în infrastructură."Ar fi fost una dintre metodele corecte de compensare a unui sector care atras foarte puternic în jos", aadăugat guvernatorul BNR.

Isărescu amenţionat că, pentru 2012, BNR estimează o creştere economică între 4 şi 5%."Exporturile merg bine şi le vom încuraja în continuare. Creşterea mairapidă a exporturilor decât importurile va fi dovada că această ţară va avea o creştere economică de durată, nu un foc depaie. Această evoluţie va antrena cercul virtuos la care m-am referit anteriorşi va arăta că vom reuşisă reducem, cel puţin parţial, dezechilibrelestructurale din economie", a maiprecizat Isărescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image