2017-01-18 22:41

ECONOMIE


Isărescu: Trebuie să întărim încrederea publicului în sistemul bancar

 |  12:45
Isărescu: Trebuie să întărim încrederea publicului în sistemul bancar

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a afirmat, miercuri, că încrederea publicului român în sistemul bancar autohton trebuie recâştigată, iar acest lucru nu poate fi realizat decât prin transmiterea unor politici economice pe înţelesul tuturor. “Transmiterea politicilor pe care le face o bancă centrală sunt destinate unui public mult mai educat. Pe de altă parte, acestea conduc la creşterea educaţiei financiare a populaţiei. Trebuie să întărim încrederea publicului în domeniul sistemului bancar”, a subliniat Isărescu, în cadrul simpozionului “Istorii financiare din Centrul Vechi al Bucureştilor”.

Pe de altă parte, oficialul BNR a acordat, în cadrul aceluiaşi eveniment, istoricilor şi academicienilor prezenţi în calitate de vorbitori, un set de distincţii dedicat împlinirii a 125 de ani de la începerea construcţiei Ateneului Român.

Pe lista celor premiaţi s-au aflat: Adrian Cioroianu, Dan Berindei, Ion Bulei, Dinu C. Giurescu, Ioan Scurtu, Cristina Păiuşan-Nuică şi Cornel Constantin Ilie.

BNR a lansat în data de 17 octombrie a.c., în circuitul numismatic, un set de monetărie cu anul de emisiune 2011, cu medalie din argint, dedicat aniversării a 125 de ani de la începerea construcţiei actualului edificiu al Ateneului Român.

Setul de monetărie conţine monedele româneşti aflate în circulaţie: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi comemorative de 50 bani (Aurel Vlaicu şi Mircea cel Bătrân), precum şi o medalie din argint, potrivit unui comunicat al BNR.

Medalia din argint are o formă rotundă, diametrul de 28 milimetri, marginea netedă şi greutatea de 15,5 grame.

Setul de monetărie este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale. Tirajul aprobat al emisiunii este de 1.000 de exemplare. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 200 lei/set.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie menţionat s-a realizat la 17 octombrie, prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj (centru-vest), Iaşi (est), şi Timiş (vest) ale BNR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image