2017-01-20 22:17

ECONOMIE


Italia îi impozitează pe românii care au case în România

 |  16:00
Italia îi impozitează pe românii care au case în România

Românii cu rezidenţă în Italia vor avea de plătit un impozit suplimentar către statul italian pentru proprietăţile imobiliare pe care le deţin în România, conform unor modificări ale Codului fiscal decise de guvernul de la Roma la sfârşitul anului trecut, în cadrul pachetului de austeritate.

Guvernul condus de Mario Monti a decis să introducă aşa-numitul "impozit pe valoarea imobilelor din străinătate" pentru toţi cei care au rezidenţă în Italia, inclusiv cetăţeni străini. Astfel, şi românii care muncesc în Italia şi au drept de rezidenţă acolo vor trebui să plătească statului italian pentru casa pe care, eventual, o au cumpărată în România.

Impozitul este de 0,76% din preţul cu care au cumpărat locuinţa din România, din care se va scădea impozitul plătit statului român. Dacă actul de proprietate asupra casei nu indică un preţ de achiziţie, se va lua ca referinţă "valoarea de piaţă din locul în care este situat imobilul".

Taxa îi afectează pe toţi proprietarii rezidenţi în Italia, indiferent de folosinţa pe care o are imobilul, potrivit NewsIn.

Oficial, în Italia muncesc aproximativ 350.000 de români, iar de la 1 ianuarie 2012 guvernul de la Roma a liberalizat complet piaţa muncii pentru români.

Cei care vor obiecta că, practic, prin noua taxă impusă de autorităţile italiene se practică o dublă impozitare a proprietăţii li se va răspunde că este prevăzută acea deducere a impozitului pe locuinţă plătit în ţarade origine, scrie presa de limbă română din Peninsulă.

Se pune întrebarea, remarcă aceeaşi presă de limbă română, cum va şti Agenţia Fiscală italiană cine are o casă în străinătate. În declaraţiile de venituri pe care trebuie să le completeze rezidenţii există o rubrică referitoare la imobilele deţinute, "independent de capacitatea lor de a produce un venit". Mulţi contribuabili însă uită sau omit să menţioneze imobilele pe care le deţin în străinătate, iar experţii se întreabă dacă fiscul italian are toate instrumentele necesare pentru a-i descoperi pe cei care nu şi le-au declarat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-14

TAGURI: romanii impozitati in Italia, impozite pe proprietatile imobiliare din Romnia in ItaliaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image