2017-01-23 21:01


ITM Cluj a dispus Bechtel să amâne emiterea deciziilor de concediere colectivă a angajaţilor

 |  20:34

InspectoratulTeritorial de Muncă (ITM) Cluj a dispus, miercuri, companiei Bechtel, să amânecu zece zile emiterea deciziilor de concediere colectivă a celor peste 800 deangajaţi de pe şantierul Autostrăzii Transilvania, aşa cum a solicitatSindicatul Cartel Alfa Cluj. Şeful ITM Cluj, Emilian Roşca, a declarat, ier, că dispoziţia instituţiei este obligatoriepentru Bechtel, astfel încât concedierea colectivă programată să înceapă în 20ianuarie se amână cu zece zile, până în 30 ianuarie. "ITM Cluj a dispus,angajatorului Bechtel, amânarea cu zece zile calendaristice a termenului deemitere a deciziilor de concediere colectivă, până în 30 ianuarie. CompaniaBechtel nu a furnizat informaţii despre activitatea preconizată pentru perioadaurmătoare la Autostrada Transilvania şi, de asemenea, nu se cunosc finanţărilecare urmează să fie primite de către angajator. Dispoziţia ITM Cluj esteobligatorie pentru Bechtel, care trebuie să o pună în aplicare", a spusRoşca, citat de corespondentul Mediafax. Sindicatul Cartel Alfa Cluj a cerutInspectoratului Teritorial de Muncă Cluj prelungirea cu zece zile lucrătoare aprocedurii de concediere colectivă a celor peste 800 de angajaţi ai Bechtel,având semnale că Ministerul Transporturilor va decide continuarea lucrărilor laAutostrada Transilvania.

Companiaamericană Bechtel a notificat, în 19 noiembrie, Sindicatul "Transilvania"asupra intenţiei de concediere colectivă a peste 800 de angajaţi care lucreazăla Autostrada Transilvania, din cauza lipsei frontului de lucru şi a neplăţiidatoriilor de către statul român pentru lucrările făcute în 2010. LiderulSindicatului "Transilvania" al angajaţilor Bechtel de pe şantierulautostrăzii, Mihai Lup, declara că Bechtel intenţionează să opereze concediereacolectivă în perioada 20 ianuarie - 28 februarie 2011. Acesta preciza căsindicaliştii vor stabili ce măsuri pot lua pentru a împiedica concediereacolectivă sau măcar pentru a reduce numărul de angajaţi care vor fi trimişi înşomaj. Premierul Emil Boc declara, în 4 decembrie 2010, la Consiliul deCoordonare al PDL Cluj, că lucrările la Autostrada Transilvania vor continua înanul 2011, chiar dacă finanţarea va fi numai de la bugetul de stat, adăugând căse caută surse alternative de finanţare a proiectului.

Proiectulde construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordatBechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, cândautorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernareaprecedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare aautostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image