2018-10-18 05:58


Klaus Iohannis, discuții cu delegația Băncii Mondiale

 |  15:49
Klaus Iohannis, discuții cu delegația Băncii Mondiale

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Băncii Mondiale condusă de Cyril Muller, vice-preşedinte Regional pentru Europa şi Asia Centrală.

"Discuțiile purtate în cadrul întrevederii au vizat oportunităţile de consolidare a colaborării dintre România şi Banca Mondială, fiind evidenţiat interesul Băncii Mondiale de a sprijini, în continuare, reformele economice şi instituţionale care să susţină dezvoltarea pe termen lung. În acest sens, au fost apreciate rezultatele cooperării existente până în prezent între România şi Banca Mondială", transmite Administraţia Prezidenţială.

"Totodată, reprezentanții Băncii Mondiale au menționat anumite direcții de reformă, în principal în legătură cu sectorul întreprinderilor de stat şi îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste, rezolvarea problemei cadastrului, dar şi necesitatea dezvoltării şi modernizării unor sectoare cheie, precum cel al transporturilor, domeniu în care România are foarte multe de recuperat.

Preşedintele României a accentuat nevoia ca proiectele şi programele aflate în derulare să fie duse la bun sfârşit cu succes, astfel încât calitatea guvernării să se amelioreze şi să se reflecte consistent în prosperitate economică şi îmbunătăţirea nivelului de trai.

De asemenea, în cadrul dialogului au fost invocate şi unele evoluţii economice regionale, dar şi globale, în legătură cu potenţialul impact al acestora asupra României. Reprezentanţii Băncii Mondiale s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte performanţele economice ale României, subliniind însă că nu trebuie neglijate anumite riscuri şi vulnerabilităţi potenţiale.

La finalul discuțiilor a fost reafirmat faptul că Banca Mondială este un partener important pentru România, în contextul în care şi România reprezintă unul dintre cei mai importanţi parteneri din regiune ai Băncii Mondiale. "


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-13

TAGURI: klaus iohannis, delegatia bancii mondiale, administratia prezidentiala, cyril muller
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...