2018-12-11 07:12


LanţulMega Image va prelua magazinele G'market

 |  19:41
LanţulMega Image va prelua magazinele G'market

Grupul belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, se află în negocieri avansate pentru preluarea celor patru magazine G'market pe care compania turcă Anchor Group le deţine în România, au declarat surse din piaţa de retail, citate de Mediafax. Potrivit acestora, atât Carrefour cât şi Billa au fost interesate de preluarea magazinelor G'market, însă s-au retras din negocieri.

Cu cele trei magazine din Bucureşti şi unul la Iaşi, G'market are o suprafaţă netă de vânzare de peste 7.000 de metri pătraţi şi a avut în 2009 o cifră de afaceri de 24 milioane de euro.

Magazinele sunt deţinute de firma Gimrom Holding, al cărei acţionar majoritar este Anchor Group, administratorul centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România din Capitală, membru al grupul turc Fiba.

Compania Mega Image a anunţat că investeşte în acest an circa 50 de milioane de euro în deschiderea a unui depozit şi a 23 de magazine, expansiunea reţelei vizând în principal deschiderea de supermarketuri Mega Image, majoritatea în Bucureşti şi la periferia capitalei.

Reţeaua Mega Image, prezentă în România din 1995, cuprinde 72 de magazine, dintre care 12 Red Market şi două Shop&Go şi activează în Bucureşti (inclusiv Ilfov), Ploieşti, Constanţa, Braşov şi Dâmboviţa.

Delhaize a cumpărat în prima parte a acestui an Delta Maxi, cel mai mare retailer de alimente din Serbia, pentru 932,5 milioane euro.

Delhaize Group a obţinut în 2010 venituri de 20,8 miliarde de euro, în creştere cu 4,6% faţă de 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...