2018-12-19 10:11


Lăzăroiu: Titanicul, adică economia globală se scufundă, iar cei de la USL desfac şampania

 |  12:41
Lăzăroiu: Titanicul, adică economia globală se scufundă, iar cei de la USL desfac şampania

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat ieri la RFI că prin Strategia Fiscal-Bugetară Guvernul şi-a propus să fie responsabil, în ciuda demagogiei celor din USL care "desfac şampania" deşi Titanicul, adică economia globală se scufundă.

„Strategia, aşa cum e ea în realitate reprezintă cel mai înţelept mod de a privi următorii trei ani pentru România, în contextul tulbure din punct de vedere economic la nivel internaţional. Trebuie să mergem pe scenariul cel mai prudent. Sigur, USL ne-a obişnuit de anul trecut cu promisiunile lor de mărire de salarii şi pensii. E deja foarte multă demagogie în ceea ce spun ei. Titanicul dă semne că se scufundă, mă refer la economia globală şi cei de la USL desfac şampania! Guvernul trebuie să rămână responsabil, în ciuda demagogiei celor din Opoziţie”, declară el.

Sebastian Lăzăroiu precizează că “dacă lucrurile vor urma un curs pozitiv, nimic nu ne împiedică să devenim mai generoşi în următorii trei ani, dar în momentul acesta nu sunt semne că lucrurile vor merge într-o direcţie bună, mă refer la contextul internaţional”.

Potrivit Strategiei Fiscal-Bugetare, anumite pensii vor fi îngheţate până în 2014. Sebastian Lăzăroiu explică faptul că nu e vorba de o îngheţare propriu-zisă, ci de o amânare. “Nu e vorba de o îngheţare a pensiilor. Acolo era vorba de nişte drepturi pe care o categorie de pensionari, cei încadraţi în condiţii deosebite de muncă ar fi trebuit să le primească în 2012 şi ele au fost amânate până în 2014. Asta nu înseamnă că dacă toate pensiile vor creşte, nu vor creşte pensiile acestora, dar ei nu-şi vor primi doar acele drepturi până în 2014. O majorare a pensiilor cu algoritmul cunoscut, rata inflaţiei plus jumătate din creşterea salariului mediu brut, o asemenea indexare va fi pentru toate pensiile, inclusiv pentru cele din grupele speciale de muncă”, spune ministrul.

Cât despre creşterea salariilor bugetarilor în 2012, ministrul Muncii declară că “o majorare a salariilor e posibilă anul viitor, sigur ne referim la acele recuperări din tăierile din 2010, deci e posibilă, dar ea nu poate fi dată cu certitudine în momentul în care vorbim, în august 2011, pentru că sunt doi factori: turbulenţa de pe plan internaţional şi sunt calculele bugetare care încă nu au început. În toamnă, când se va trage linia şi va fi făcut proiectul de buget, vom şti dacă există spaţiu fiscal pentru o recuperare a salariilor, fără a pune în pericol obiectivul numărul unu al României, investiţiile”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...