2016-10-23 02:42

ECONOMIE


Lazea: Drumul spre adoptarea euro e tot atât de important ca şi ajungerea în zona euro

 |  14:50
Lazea: Drumul spre adoptarea euro e tot atât de important ca şi ajungerea în zona euro

Economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, susţine că, din punct de vedere al adoptării monedei euro, drumul spre euro este cel puţin tot atât de important ca şi ajungerea în zona euro, ca şi existenţa în această zonă.

"Despre termene nu vreau să comentez. A fost o decizie politică de a menţine termenul 2015. Tehnic este foarte greu, dar atâta timp cât există voinţă politică şi aceasta este cea care primează, mesajul este acela că ne îndreptăm spre acolo şi că drumul spre euro este cel puţin tot atât de important ca şi ajungerea în euro, ca şi existenţa în euro, pentru că s-a dovedit că nici traiul în euro nu este mai uşor decât drumul până acolo", a spus Valentin Lazea, în cadrul seminarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR şi Alpha Bank. Oficialul consideră că România trebuie să înveţe din greşelile altora, mai ales în actualul context, când trecem printr-o criză “prea bună pentru a fi irosită".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-05

TAGURI: Valentin Lazea, BNR, euro, adoptarea euro, crizaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ionuţ Lupescu îi linişteşte pe români. “Bucureştiul va organiza meciuri la EURO 2020” Campionatul European din 2020 va fi găzduit şi de România pentru trei meciuri din grupe şi unul... 12 Oct 2016 | (2)
Scrieţi istorie până la capăt. Naţionala feminină de fotbal a României joacă barajul cu Portugalia pentru calificarea la EURO Naționala feminină de fotbal a României a ratat pentru un singur gol calificarea directă la... 20 Oct 2016 | (0)