2019-02-21 00:03


Le CRITICĂ, dar are nevoie de ele. Ministerul Finanțelor se ÎMPRUMUTĂ din nou de la bănci

 |  16:33
Le CRITICĂ, dar are nevoie de ele. Ministerul Finanțelor se ÎMPRUMUTĂ din nou de la bănci

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni de la bănci 334,1 milioane de lei la o dobândă de 4,5% pe an, printr-o emisiune de titluri de stat cu o maturitate reziduală de 86 de luni, transmite Agerpres.

Conform datelor publicate de Banca Naţională a României, volumul total al cererii a fost de 506,6 milioane de lei, iar valoarea nominală a emisiunii a fost de 300 milioane de lei. Marţi este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni. MFP a planificat, în februarie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 1,9 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 1,5 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Faţă de luna ianuarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mici cu un miliard de lei. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

Operațiunea este al doilea imprumut după ce la finele lunii ianuarie ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că statul nu se va mai împrumuta la bănci și că are sumele necesare funcționării statului pentru șase luni. Ministrul Finanţelor Publice (MFP), Eugen Orlando Teodorovici, a dat dispoziţie să se oprească operaţiunile de împrumut din piaţă, pentru că MFP ar avea toate sumele necesare în trezorerie pentru finanţare pe minimum şase luni. Decizia vine după ce o serie de trei licitaţii de titluri de stat  în care MFP nu a reuşit să atragă de la bănci decât cel  mult o treime din sumele cerute cu împrumut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-02-12

TAGURI: ministerul finantelor, imprumut, banci, titluri de stat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
11 Feb 2019

Unde sunt lingaii mafiei psd sa vada cum sunt inpovarate generatiile viitoare cu datorii la banci. Tinerii sa plece in lume , nu sa plateasca datoriile CIUMEI ROSII BOLSEVICE. HOTII SI BANDITII PSD-ALDE PÂRJOLESC TOT IN JURUL LOR PENTRU CAPATUIALA. DISTRUG ROMANIA APOI FUG IN MADAGASCAR SAU '' COSTA- BICA''.
ANONIM
11 Feb 2019

Unde sunt lingaii mafiei psd sa vada cum sunt inpovarate generatiile viitoare cu datorii la banci. Tinerii sa plece in lume , nu sa plateasca datoriile CIUMEI ROSII BOLSEVICE. HOTII SI BANDITII PSD-ALDE PÂRJOLESC TOT IN JURUL LOR PENTRU CAPATUIALA. DISTRUG ROMANIA APOI FUG IN MADAGASCAR SAU '' COSTA- BICA''.
HELEN WILSON
12 Feb 2019

Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
LUTA ROXANA
12 Feb 2019

Bună, Numele meu este Luta Roxana din Bistrita, vreau sa folosesc acest mediu pentru a sfatui pe toata lumea sa fie atenta la cum sa obtina un imprumut pe internet, atat de multi creditori aici sunt toti escrocii si sunt doar acolo ca sa te eschiveze de toti banii tai. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut în jur de 1300 de euro la început, fără a lua împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3000 de euro și totuși nu am primit împrumutul. Slava lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără nici un stres, ma încurajat să mă aplice. Am solicitat un împrumut de la doamna Ivana Pedro și am primit împrumut de 25.000 de euro pentru care am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit un împrumut pentru mai puțin de 24 de ore și la o rată a dobânzii de 2% fără colateral. Sunt foarte fericit să fiu salvat de sărăcie. așa că voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut pentru a contacta Dna Ivana Pedro, prin e-mail: (ivanapedro85@gmail.com) De asemenea, puteți să mă contactați pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...