2019-03-23 07:08


Legea Dării în Plată, amânată din nou

 |  18:29
Legea Dării în Plată, amânată din nou

Discuțiile în Parlament legate de Legea Dării în Plată au fost din nou amânate. Inițiatorul legii, Daniel Zamfir, acuză presiunea băncilor ca fiind responsabile de această tergiversare.

"Ştiţi, formele astea de tergiversare pe care băncile le încearcă, cum că n-au avut timp să studieze amendamentele, asta face parte dintr-un război tactic pe care băncile îl încearcă, din nefericire, îl încearcă pe spinarea oamenilor. După cum aţi văzut, au încercat cu presiuni asupra parlamentarilor (...)Acum n-au avut timp să studieze amendamentele, ca atare, mai amână cu o săptămână. Vreau să vă spun că oamenii ăştia nu înţeleg că tot războiul acesta pe care îl duc ei, îl duc pe spinarea oamenilor şi în defavoarea lor", a declarat Daniel Zamfir, iniţiator al legii care a fost retrimisă Parlamentului spre reexaminare și urma să intre marţi în dezbaterea comisiilor de resort din Senat.

Deputatul PNL a mai spus că tentativele instituţiilor bancare sunt inutile şi că "în niciun caz, sub nicio formă, principiul legii, acela care este unul corect, de împărţire a riscului între client şi bancă, la acest principiu nu se modifică".

Comisia de buget a Senatului a luat, marţi, în discuţie Legea dării în plată, dar, la solicitarea reprezentanţilor băncilor au decis să amâne cu o săptămână dezbaterile. Reprezentanţii băncilor au motivat că nu au avut suficient timp la dispoziţie să studieze amendamentele.

La 18 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor, invocând faptul că acest proiect este binevenit, însă forma adoptată de Legislativ, în loc să-i ajute pe cei cu credite, riscă să creeze "dificultăţi".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-02
Citeste si:
EXCLUSIV: Ultimele modificări ale Legii Dării în Plată
Legea dării în plată, prioritatea liberalilor
Isărescu lămurește situația legii dării în plată

TAGURI: legea darii in plata, discutii lege, daniel zamfir
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...